Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Tatry w ogniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WellDrone Zobacz posta
    Piękne zdjęcia, chciałbym zobaczyć taki spektakl chmur na żywo.
    Dziękuję i życzę spełnienia marzeń Moim marzeniem zorza i widmo brockenu, o którym co rusz słyszę ale nie widzę.

4. Panoramiczy format na osłodę braku sklejki. Dziękuje wszystkim za wizytę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Moim marzeniem zorza i widmo brockenu, o którym co rusz słyszę ale nie widzę.
    Lepiej uważaj z takimi marzeniami
    "Wśród taterników istnieje przesąd mówiący, że człowiek, który zobaczył widmo Brockenu, umrze w górach. Wymyślił go w 1925 i spopularyzował Jan Alfred Szczepański."
    Ale z drugiej strony...
    " Ujrzenie zjawiska po raz trzeci „odczynia urok”, co więcej – szczęśliwiec może się czuć w górach bezpieczny po wsze czasy"
    D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
    było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nbogdan Zobacz posta
    Lepiej uważaj z takimi marzeniami
    "Wśród taterników istnieje przesąd mówiący, że człowiek, który zobaczył widmo Brockenu, umrze w górach. Wymyślił go w 1925 i spopularyzował Jan Alfred Szczepański."
    Ale z drugiej strony...
    " Ujrzenie zjawiska po raz trzeci „odczynia urok”, co więcej – szczęśliwiec może się czuć w górach bezpieczny po wsze czasy"
    Wiem, wiem wiem...słyszałem o tej klątwie. Jednak jeśli udałoby mi się zrobić dość dobre zdjęcie to jestem w stanie zaryzykować.

Domyślnie

Ładne pastelowe zdjęcia ulubionych gór, podobają się wszystkie.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Pięknie. Dwójka dla mnie najbardziej pasuje. Kontrasty i ograniczona ilość kolorów tworzą kapitalny surowy zestaw. W górskiej fotografii to "robi"... Warun się trafił piękny!
    NIKON

Domyślnie

Niesamowite. Dwójka jest niezła, ale moim faworytem jest jedynka, z tą na maksa rozciągniętą rozpiętością tonalną i jaśniejszą górą. Na obydwu podoba mi się też dół, który teoretycznie jest szary i smutny, ale ta monotonia jest poprzerywana gwiazdkami świateł. To na dole to mgła, czy smog?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Niesamowite. Dwójka jest niezła, ale moim faworytem jest jedynka, z tą na maksa rozciągniętą rozpiętością tonalną i jaśniejszą górą. Na obydwu podoba mi się też dół, który teoretycznie jest szary i smutny, ale ta monotonia jest poprzerywana gwiazdkami świateł. To na dole to mgła, czy smog?
    Holender...ładnie to opisałeś, dziękuję. Moim zdaniem to po prostu smog. Super, że zwróciłeś na to uwagę.

Domyślnie

Ładnie się*działo! Szkoda że nie udało się*opanować całości pod względem światła.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jedynka, jest niesamowita, a te białe chmurki u góry dodają tylko uroku i ładnie urozmaicają kadr, pasują i to bardzo wg mnie. Brawo
    D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
    Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Ładnie się*działo! Szkoda że nie udało się*opanować całości pod względem światła.
    Jeśli możesz to sprecyzuj proszę co masz na myśli z opanowaniem całości kadru? Jeśli chodzi Ci o to, że Tatry są w cieniu i nie ma na nich promieni słońca to tak właśnie jest. Słońce o tej porze roku chowa się idealnie za górami, stąd tak spektakularne oświetlenie chmur.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni