Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie D70 mocniejszy od D70s?

Witam

Czytając forum spotkałem się z takimi opiniami że D70 jest mniej awaryjny i bardziej wytrzymały od D70s np. w kwestii migawki

Jak to tak naprawdę jest? czy D70s jest zrobiony niesolidnie w porównaniu do D70?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Domyślnie

Wszystko zalezy od szczęścia. Dla mnie są tak samo dobre. Przewagą D70s jest to, że nie miał wady fabrycznej a D70 miał.
    Zastanawianie się, przypomina mi temat z "konkurencyjnego forum" (tego od superniskoszumiącychmatryc), o tym, że Canony 5D wyprodukowane na początku serii były lepsze, a teraz to masówka i różnie jest z jakością.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeth Zobacz posta
    Witam

D70 jest mniej awaryjny i bardziej wytrzymały od D70s np. w kwestii migawki
    nie ma czegoś takiego kwestia szczescia, ilości sprzedanych i eksploatowania a nie ze niby im sie niechciało i se gorsze wyprodukowali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    nie ma czegoś takiego kwestia szczescia, ilości sprzedanych i eksploatowania a nie ze niby im sie niechciało i se gorsze wyprodukowali
    Tez tak myślę, ale z wypowiedzi niektórych forumowiczów zwątpiłem, Dzięki za odpowiedzi i poprawienie humoru
    Mam nadzieję że dobry egzemplarz mi się trafił

Domyślnie

hardware jest praktycznie ten sam w obu wiec to raczej mit
    podpis nieczytelny

Domyślnie

z wlasnego doswiadczenia widzialem 2xd70s(na5) co padly migawki przed 15 000 i

(osobiscie mialem jedena z nich..)

2xd70(jedna doszla do 60 000 i lezy juz w szafie bez awarii)

cos mi sie wydaje ze w d70s to nie mit z kiepslimi migawkami... ale ogulnie jest lepsza
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez njght_84 Zobacz posta
    z wlasnego doswiadczenia widzialem 2xd70s(na5) co padly migawki przed 15 000
    Są osoby na forum Z d70s co zrobili powyżej (albo w okolicach) 50 000 i więcej zdjęć i wszystko jest w porządku z aparatem?

Uprawnienia umieszczania postów