Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: K i M

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

to zdjęcie pochodzi prosto z aparatu. bez żadnej obróbki. jak tutaj z kolorami według was?
    1.

Domyślnie

Ja również większość zdjęć obrabiam na laptopie i uważam że jest to wykonalne. Pracuję na Lenovo Y700 z matrycą IPS FullHD i jestem bardzo zadowolony z jaj jakości odwzorowania barw i zakresu kątów. Fotki drukuję na sprofilowanej Epson L1800 i nie różnią się wiele od tego co widzę na ekranie.
    Oczywiście do profesjonalnego Eizo nie ma startu ale jak potrzebujesz sprzętu mobilnego to tylko lapek z IPS.
    Jeżeli chodzi o monitory to zobacz to: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=32374 Doskonała lista wszystkich!!! wartych uwagi monitorów zarówno nowych jak i używanych.
    Jeżeli chodzi o możliwość podłączenia do laptopa to większość profesjonalnych (starszych i tańszych) monitorów ma wyjście DVI ale bez trudu możesz kupić kabel DVI-HDMI.
    Pozdrawiam
    D750 | D600 | Tamron 24-70 2.8 G2 | Nikkor 14-24 2.8 | Nikkor 105 2.8 micro VR | Helios 44-3 f2 | Sigma 50 1.4 Art
    WYWOŁAJ RAWKA
    ZGŁOŚ SWOJE ZDJĘCIE DO TEMATYCZNYCH

PODEJMIJ WYZWANIE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ostry600 Zobacz posta
    Ja również większość zdjęć obrabiam na laptopie i uważam że jest to wykonalne. Pracuję na Lenovo Y700 z matrycą IPS FullHD i jestem bardzo zadowolony z jaj jakości odwzorowania barw i zakresu kątów. Fotki drukuję na sprofilowanej Epson L1800 i nie różnią się wiele od tego co widzę na ekranie.
    Ja dysponuję laptopem acer który ma jakieś 5 - 6 lat. Na pewno parametrami ekranu daleko mu do Twojego

- - - - kolejny post - - - - - -

Jeszcze mam jedno pytanie techniczne dotyczące takich zdjęć: jaka jest optymalna wartość przysłony i w jakim miejscu ostrzyć tak żeby twarze obu postaci były równo wyostrzone?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez voyciu Zobacz posta
    Ja dysponuję laptopem acer który ma jakieś 5 - 6 lat. Na pewno parametrami ekranu daleko mu do Twojego
    Jak będziesz zmieniał to rozejrzyj się za lpakiem z IPS.
    Co do przysłony to zależy jaki efekt chcesz osiągnąć i jakim obiektywem działasz. W portrecie najważniejsze są oczy. To na nie łap ostrość ( a konkretnie na to bliżej ciebie) i pilnuj żeby oba mieściły się w zakresie GO. Reszta tak jak pisałem zależy od twojej artystycznej wizji.
    D750 | D600 | Tamron 24-70 2.8 G2 | Nikkor 14-24 2.8 | Nikkor 105 2.8 micro VR | Helios 44-3 f2 | Sigma 50 1.4 Art
    WYWOŁAJ RAWKA
    ZGŁOŚ SWOJE ZDJĘCIE DO TEMATYCZNYCH

PODEJMIJ WYZWANIE

Domyślnie

Balans bieli kuleje, kolory wchodzą w róż, przepalenia na twarzach i do tego mydło...
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów