Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Kompakt na koncerty - jaki najlepszy (odświeżam temat w 2017 :)

Hej

Mam taki problem, na co dzień mam lustrzankę, ale problem przychodzi gdy wybieram się na koncerty w halach zamkniętych, gdzie nie wpuszczają ze sprzętem z wymienną optyką
    Jak szukałam w google znalazłam tylko fora z modelami do 2014... dlatego zdecydowałam się napisać nowy post na forum już w 2017 biorąc pod uwagę starsze i nowsze kompakty

cena powiedzmy do max 2500zł (biorąc pod uwagę nowe jak i używane modele), zależałoby mi na zoomie 5-10x, jasnym obiektywie i stabilizacji obrazu

nie musi być koniecznie Nikon (bez urazy), najbardziej zależy mi na mocnych parametrach , jakości do ceny

bardzo prosiłabym o pomoc w wyborze, nie pogardzę komentarzami profesjonalistów którzy cenią sobie i kompakty, a nie tylko lustra dziękuje z góry
    Nikon D7100 + DX 35mm 1.8G + DX 55-300mm 4.5-5.6G ED / Sony T90 / Samsung K Zoom / Samsung S7

Domyślnie

Proponuje coś z serii Sony RX100.
    Myślę, że Mk.IV używany powinien się w tych 2.5kPLN zmieścić, a Mk.III może nawet nowy. Zoom niestety nie jest taki jak byś sobie życzył, raczej 3x.
    Matryca we wszystkich jest (jak na kompakt) w porządku.
    Kilka pstryków z Mk.IV
    http://lech.zenfolio.com/p315150425

http://lech.zenfolio.com/p537198804
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Tylko coolpixP900, zobacz na jutubie co to potrafi
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Tylko coolpixP900, zobacz na jutubie co to potrafi
    filmik z zoomem kiepska jakość, to już mój smartfon Samsung Galaxy K Zoom ma lepszy zoom i jakość na koncertach

W ogóle marzy mi się jego następca, ale nic nie słychać by takowy się szykował

Dlatego szukam dobrej zmiany w kompakcie.. P900 nie zrobił na mnie wrażenia, to juz wole popatrzeć co działa starszy p7700 jakas uzywka sie znajdzie,

Galeriami nie pogardze.

Ten RX100 IV fajna sprawa gdyby tylko zoom mial chociaz 5x

Domyślnie

Za parę groszy można wyhaczyć Olympusy XZ-2 czy XZ-10. Moje pstryki z tego drugiego z 2 koncertów (na jednym stałem blisko sceny, na drugim trochę dalej):

http://www.kubacichocki.pl/moj-blog/...rlinie-i-lodzi
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

To zalezy o jakie koncerty chodzi, jak stoisz blisko sceny to wiadomo ze jakosciowo P900 odpada, mialem na mysli taki koncert gdzie jestes daleko i wysoko, bylem na takowym Eltona, to zeby nie moje 70-200mm nie widzial bym dokladnie nic , P900 to taka lornetka z funkcja nagrywania mysle ze do tego typu koncertow byl by dobry.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    To zalezy o jakie koncerty chodzi, jak stoisz blisko sceny to wiadomo ze jakosciowo P900 odpada, mialem na mysli taki koncert gdzie jestes daleko i wysoko, bylem na takowym Eltona, to zeby nie moje 70-200mm nie widzial bym dokladnie nic , P900 to taka lornetka z funkcja nagrywania mysle ze do tego typu koncertow byl by dobry.
    ale nie wydam 2,5 tysiaczka za jakość lornetki taką samej jak mam w telefonie k zoom xD dlatego cos sensowniejszego, juz wole zwiekszyc przedzial cenowy do 3.000
    Nikon D7100 + DX 35mm 1.8G + DX 55-300mm 4.5-5.6G ED / Sony T90 / Samsung K Zoom / Samsung S7

Domyślnie

Potrzebny jest aparat z dobrym wysokim ISO, jasnym szkłem na długim końcu, dobrym AF i małym, aby można było schować go do kieszeni. Stawiam na Panasonic LX100.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Za parę groszy można wyhaczyć Olympusy XZ-2 czy XZ-10. Moje pstryki z tego drugiego z 2 koncertów (na jednym stałem blisko sceny, na drugim trochę dalej):

http://www.kubacichocki.pl/moj-blog/...rlinie-i-lodzi
    no nie powiem ten ZX-10 mi się nawet podoba, można kupić tanią używkę, pomimo widocznym szum'owin :P daję radę jak na kompakta,

p.s czym obrabiasz fotki jeśli mogę zapytać?

Domyślnie

A co Panowie myślą o modelu Panasonic Lumix DMC-TZ100 ?

A jeszcze lepiej, może ktoś go posiada i robił fotki na koncertach? przyznam, że kusi zoomem 10x, z tym, że f/2.8-5.9 już odstrasza coś za coś eh

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni