E 12
Ja i ja dorzucę swoją skromną kolekcje i bez kultowych modeli. Wszystkie sprawne, swoją funkcje spełniają, pozwalają chwytać momenty i powodują banana na twarzy .
Szukaj
Ja się ciesze, że da się kupić dziś nowego analoga. Nie jest to aparat dla mnie i go nie kupie. Wśród młodych ludzi gdzie jest teraz moda na analoga lub jako aparat na szwendanie się / wakacyjne wyjazdy. Znajdą się chętni.
W analogu body to tylko taka duża puszka na negatyw, ma Cie nie ograniczać i dawać radość z robienia zdjęć. Większe znaczenie ma szkiełko podpięte.
Zdecydowanie. Sam kręcę na filmie (Velvia + Tri-X) i oczywiście też się cieszę, że na półkach pojawił się aparat na film, ale zdecydowanie bym tego nie kupił.
Prywatnie wolałbym, aby wskrzesili np. Nikona 35Ti / 28Ti, Konikę Hexar, czy Contaxa G.
Tanio na pewno by nie było, ale zdecydowałbym się na jakiegoś z nich pod warunkiem, że ceny tychże nie poszybowałyby w kierunku ceny Leici M6. Mam przeczucie, że tak by nie było.
Sam nie jestem w stanie odpowiedzieć na pytanie, dla kogo skierowali Pentaxa 17. Za kwotę ok. 2500zł to raczej nie jest sprzęt na wakacje, czy dla młodych do poznania fotografii analogowej. Do poznania analogu, jak @cz4rnuch wspomniał, można jednorazówkę kupić, czy nawet wejść na wyższy poziom i poszukać np. bardzo fajnego F75.
BTW. Jednorazówki całkiem nieźle się sprzedają
|F4|FA|D700| + |N18 f\2.8D|N35 f\2D|N50 f\1.4D|Micro 105 f\2.8D|N180 f\2.8|
+|N17-35 f\2.8|N20-35 f\2.8D|N80-200 F\2.8D|N70-210 f\4-5.6D|
U mnie kosztuje cos ponad 600 dolarow, za taka kase mozna wyhaczyc czarnego nikona f1, mysle ze fan lepszy, moze tylko dla nas
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
Skontaktuj się z nami