Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: D5300 VS D7100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurako92 Zobacz posta
    ...zona jeszcze twierdzi że to tylko aparat i chyba upadlem na głowę że chce za niego dać 4000zl...
    Musisz jej zrobić dużo ładnych zdjęć, dziecku też, to z czasem przeboleje i większe wydatki Nie na pstryk, trzeba czasu A czasem trzeba coś fajnego i drogiego w prezencie kupić, to i mniej razi kolejny obiektyw za 3000

Cytat Zamieszczone przez Cellam Zobacz posta
    ... za 2-3 lata bedzie mozna kupic D7100 w jeszcze leprzej cenie ...dzis mozna uzywany zakupic za okolo 500ÂŁ. dzis przegladałem aukcje na FB i znalazlem nikona D1 i D2 chyba w granicach 500ÂŁ.
    Na D7100 za 500 zł, to ja bym za szybko nie liczył... Ja niedawno kupiłem D200 w ładnym stanie za 600 zł i to była okazja

Cytat Zamieszczone przez bic44 Zobacz posta
    Ewentualnie na pieszą wycieczkę jeszcze 5300 może być wygodniejszy.
    U mnie D7100 to właśnie aparat "na wycieczki", bo jest najmniejszy i najlżejszy
    Każdy ma aparat, który spełnia jego oczekiwania i wymogi, ewentualnie taki na jaki go stać. Tyle... Jednym sprzętem fotografuje się wygodniej "Krzysiowi" innym "Kaziowi"... Ja miałem D5000 przez 5 lat i po tym czasie kupiłem sobie D7100 i nie wróciłbym do ergonomii D3xxx/5xxx za żadne skarby. Ale, jak już pisałem, każdy tak jak lubi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    (...) Ja niedawno kupiłem D200 w ładnym stanie za 600 zł i to była okazja
    Ostatnio widziałem w tej cenie z gripem i się zastanawiałem, czy nie zrobić drugiego podejścia do tej puszki, bo szczerze bardzo jestem ciekaw odczuć z używania ogripowanego, bo już bez uchwytu pionowego zrobił znakomite wrażenie w kontekście budowy i ergonomii, ale nie skusiłem się ostatecznie.

U mnie D7100 to właśnie aparat "na wycieczki", bo jest najmniejszy i najlżejszy (...)
    Właściwie dla mnie też wydaje się mały i lekki (a ostatecznie jeszcze grip nie ruszany od nowości można odpiąć), ale do Berlina brałem ostatnio 3100, z jednej strony jeszcze mniejszy i lżejszy (jechałem pociągiem), a z drugiej zminimalizowana potencjalna strata w razie czego. Tylko z wizjerem nieciekawie, jak używam serii 3xxx i 5xxx mam do nich nakładkę powiększającą, ale to jednak nie to samo..

Domyślnie

Musisz jej zrobić dużo ładnych zdjęć, dziecku też, to z czasem przeboleje i większe wydatki Nie na pstryk, trzeba czasu A czasem trzeba coś fajnego i drogiego w prezencie kupić, to i mniej razi kolejny obiektyw za 3000

Na D7100 za 500 zł, to ja bym za szybko nie liczył... Ja niedawno kupiłem D200 w ładnym stanie za 600 zł i to była okazja

U mnie D7100 to właśnie aparat "na wycieczki", bo jest najmniejszy i najlżejszy
    Każdy ma aparat, który spełnia jego oczekiwania i wymogi, ewentualnie taki na jaki go stać. Tyle... Jednym sprzętem fotografuje się wygodniej "Krzysiowi" innym "Kaziowi"... Ja miałem D5000 przez 5 lat i po tym czasie kupiłem sobie D7100 i nie wróciłbym do ergonomii D3xxx/5xxx za żadne skarby. Ale, jak już pisałem, każdy tak jak lubi
    On chyba napisał 500 funtów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bic44 Zobacz posta
    Ostatnio widziałem w tej cenie z gripem i się zastanawiałem, czy nie zrobić drugiego podejścia do tej puszki, bo szczerze bardzo jestem ciekaw odczuć z używania ogripowanego, bo już bez uchwytu pionowego zrobił znakomite wrażenie w kontekście budowy i ergonomii, ale nie skusiłem się ostatecznie.

Właściwie dla mnie też wydaje się mały i lekki (a ostatecznie jeszcze grip nie ruszany od nowości można odpiąć), ale do Berlina brałem ostatnio 3100, z jednej strony jeszcze mniejszy i lżejszy (jechałem pociągiem), a z drugiej zminimalizowana potencjalna strata w razie czego. Tylko z wizjerem nieciekawie, jak używam serii 3xxx i 5xxx mam do nich nakładkę powiększającą, ale to jednak nie to samo..
    Nakładkę powiększająca? Możesz powiedzieć coś więcej co to za twór?

Domyślnie

On chyba napisał 500 funtów
    Używany D7100 za 500 funtów to średnia okazja... Oddałbym swojego bez mrugnięcia

Domyślnie

Może forintow?
    Bo jak byk widzę tam F

Domyślnie

Nakładkę powiększająca? Możesz powiedzieć coś więcej co to za twór?
    dk 21m z dołożonym bodaj dk 23, mocno nieidealne rozwiązanie, ale ciut się ten mały ciemny tuneli powiększa

Domyślnie

No i też nie tanie

Domyślnie

Tu nakładka powiększająca, tam wyzwalacz lampy, i żeby d5300 zbliżyło się funkcjonalnością do d7100 trzeba zapłacić w sumie tyle samo, a i tak paru rzeczy będzie brakowało. Dla mnie seria d7x00 to najlepszy kompromis cena/możliwości.
    Żeby nie było, każdy kupuje na co go stać i nie ma co przesadzać. Uważam, że lepiej za 10k lecieć w jakieś fajne miejsce i przywieźć ekstra foty niż mieć torbę ekscytującego sprzętu, którym nie ma za bardzo co fotografować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Uważam, że lepiej za 10k lecieć w jakieś fajne miejsce i przywieźć ekstra foty niż mieć torbę ekscytującego sprzętu, którym nie ma za bardzo co fotografować
    Dokładnie tak
    Lubię robić zdjęcia Na razie pstrykam

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni