Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Domyślnie Koniec pisma Chip Foto-Video digital

Wydawca podjął decyzję o zamknięciu pisma. Ostatnim numerem był majowy 05/2007

http://forum.fvd.pl/viewtopic.php?t=299

Na stronie głównej brak już informacji o aktualnym wydaniu.

Domyślnie

Hmmm szkoda...
    bo czasem naprawde cos fajnego opisali...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Domyślnie

Było już o tym pisane a z miesiąc temu na stronie fotopolis.
    Zostaje jeszcze fotografia & aparaty cyfrowe (która wychodzi co 2 albo 3 miesiące).

Domyślnie

No dobra ale co z konkursem na fvd - głębia ostrości ? Było napisane, że wyniki w lipcowym wydaniu Foto-Chipa. Co teraz anulują konkurs a zdjęć było ponad 500 - bez sensu
    fordclubpolska.org

Domyślnie

W chipie ma się pojawić dział foto więc sądzę, że wyniki zostaną tam zamieszczone

Domyślnie

Zobaczymy jak to wyjdzie
    fordclubpolska.org

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Zostaje jeszcze fotografia & aparaty cyfrowe (która wychodzi co 2 albo 3 miesiące).
    No i Foto Kurier, który skupia się głównie na prezentowaniu sprzętu. A po lekturze każdego numeru CFVD o coś mądrzejszy byłem. Dlaczego akurat to, co porządne, to się nie opłaca?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Też się trochę dziwie.
    Posiadaczy aparatów cyfrowych jest coraz więcej, a sądzę, że potencjalny nabywca aparatu przed jego kupnem chciałby co nieco poczytać o swoim wyborze, a gdy go już kupi, nauczyć się robić dobre foty (a poradniki w FVD były naprawdę wyj......).

Ale nie oszukujmy się, jeśli chodzi o sprzęt to ok, zawsze wyjdzie coś nowego, ale jeśli chodzi o techniki fotograficzne to to się nie zmienia i po 10-20 numerach ni mają już o czym pisać.

Ja miałem prawie wszystkie numery tej gazety i śmiało mogę stwierdzić, że po roku zaczęto powtarzać te same zagadnienia.

A w Chipie zrobią małą rubryczkę, trochę o sprzęcie, może coś o technice i koniec. Nikt cię nie oskarży że dublujesz tematy, bo na 2 stronach (bo tyle podejrzewam przeznaczą na dział foto) nie zmieści się pełen poradnik robienia zdjęć np: makro i będą mogli go ciągnąć w następnych numerach

Domyślnie

Panowie -- nie ma sie co dziwic. Po prostu sprzedaz spada. I nie tylko pism CHIPa. Jak chcecie kupic aparat, to przeciez nie czekacie miesiaca czy nawet dluzej, az pojawi sie jego opis (recenzja) w gazetce, tylko zasuwacie na dpreview czy po prostu na jakies forum. Internet niestety zabija prase. Coraz wiecej opracowan, informacje na biezaco (a nie z miesieczna obsuwka) -- nie ma w tym nic dziwnego. Firm chetnych do ladowania masy forsy w reklame prasowa -- tez nie przybywa, a wydawanie gazety sporo przeciez kosztuje.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ludzie mało kupują, chociaż przyznam szczerze że to była słaba pozycja.
    Szkoda zamkniętego POZYTYW-u bo to była rewelacyjna pozycja. Zostają magazyny internetowe 5-klatek i Zaplecze.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów