Cała frajda rozkręcić samemu i później czekać czy zaskoczyMój po wymianie pasty, a miałem resztki od starej grafy, odżył i przestał wyć. Specjalnie syfu w środku nie było, ale pasty to praktycznie też nie było
Tak obstawiam 100-150 zł.
Szukaj
Cała frajda rozkręcić samemu i później czekać czy zaskoczyMój po wymianie pasty, a miałem resztki od starej grafy, odżył i przestał wyć. Specjalnie syfu w środku nie było, ale pasty to praktycznie też nie było
Tak obstawiam 100-150 zł.
Mój też już wyje. A jak odpalę np. jakiś poradnik na you tube i do tego Lr albo Ps to już jest ostro. Co do kosztów to liczę, że w 100 zł się zmieszczę. Jutro się okaże.
Ja swój "pierwszy raz" przeżyłem na studiach... Ręce mi drżały, ale pacjent działałNajczęściej problemem większym od pasty jest dywanik kurzu przy kratce wylotowej powietrza. Ja obstawiam, że w 100 się nie zmieści w serwisie... Ja tyle biorę jak muszę rozbierać laptopa na kawałki, oczywiście z kosztem pasty itp. 50 wziąłbym za coś, co nie wymaga rozbierania "od góry"
Daj znać, ciekawi mnie, czy się "frajeruję" mocno, czy tak sobie
![]()
Siema
Zastosowałem się do Waszych wskazówek i przed oddaniem komputera do serwisu wyjąłem dysk, laptop już odebrany. Okazało się, że przy radiatorze była już poduszka ze zbitego kurzu o grubości ok. 1 cm. Pasta była już porządnie zbrylona. Teraz już pracuje cichutko, a temperatury procesora podczas pracy np. z Lr są dużo niższe.
Koszt czyszczenia i wymiany pasty termo-przewodzącej to 80 zł![]()
Dziękuję Wam wszystkim za cenne rady
Temperatura podczas pracy z Lr przed czyszczeniem (screen z lewej), temperatura podczas pracy z Lr po czyszczeniu (screen z prawej):
Ha, wiedziałem że wylot powietrza jest zatkanyNie wiem jak dużo serwis rozbierał laptopa, ale uważam że cena uczciwa
![]()
Czy to czasem nie jest jakieś Lenovo?
Skontaktuj się z nami