Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32
    Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Cała frajda rozkręcić samemu i później czekać czy zaskoczy Mój po wymianie pasty, a miałem resztki od starej grafy, odżył i przestał wyć. Specjalnie syfu w środku nie było, ale pasty to praktycznie też nie było

Tak obstawiam 100-150 zł.

Domyślnie

Mój też już wyje. A jak odpalę np. jakiś poradnik na you tube i do tego Lr albo Ps to już jest ostro. Co do kosztów to liczę, że w 100 zł się zmieszczę. Jutro się okaże.

Domyślnie

Ja swój "pierwszy raz" przeżyłem na studiach... Ręce mi drżały, ale pacjent działał Najczęściej problemem większym od pasty jest dywanik kurzu przy kratce wylotowej powietrza. Ja obstawiam, że w 100 się nie zmieści w serwisie... Ja tyle biorę jak muszę rozbierać laptopa na kawałki, oczywiście z kosztem pasty itp. 50 wziąłbym za coś, co nie wymaga rozbierania "od góry" Daj znać, ciekawi mnie, czy się "frajeruję" mocno, czy tak sobie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ja swój "pierwszy raz" przeżyłem na studiach... Ręce mi drżały, ale pacjent działał Najczęściej problemem większym od pasty jest dywanik kurzu przy kratce wylotowej powietrza. Ja obstawiam, że w 100 się nie zmieści w serwisie... Ja tyle biorę jak muszę rozbierać laptopa na kawałki, oczywiście z kosztem pasty itp. 50 wziąłbym za coś, co nie wymaga rozbierania "od góry" Daj znać, ciekawi mnie, czy się "frajeruję" mocno, czy tak sobie
    Siema

Zastosowałem się do Waszych wskazówek i przed oddaniem komputera do serwisu wyjąłem dysk, laptop już odebrany. Okazało się, że przy radiatorze była już poduszka ze zbitego kurzu o grubości ok. 1 cm. Pasta była już porządnie zbrylona. Teraz już pracuje cichutko, a temperatury procesora podczas pracy np. z Lr są dużo niższe.

Koszt czyszczenia i wymiany pasty termo-przewodzącej to 80 zł

Dziękuję Wam wszystkim za cenne rady

Temperatura podczas pracy z Lr przed czyszczeniem (screen z lewej), temperatura podczas pracy z Lr po czyszczeniu (screen z prawej):

Domyślnie

Ha, wiedziałem że wylot powietrza jest zatkany Nie wiem jak dużo serwis rozbierał laptopa, ale uważam że cena uczciwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ha, wiedziałem że wylot powietrza jest zatkany Nie wiem jak dużo serwis rozbierał laptopa, ale uważam że cena uczciwa
    Też nie wiem co dokładnie, ale klawiaturę na pewno wyjmowali. Sam chciałem to zrobić, ale po obejrzeniu filmików w sieci, że jedna przód też trzeba rozebrać odpuściłem i postanowiłem oddać fachowcom. Ważne, że jest poprawa

Domyślnie

Czy to czasem nie jest jakieś Lenovo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Czy to czasem nie jest jakieś Lenovo?
    Nie. Jest to HP Pavilion g6.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemalysy Zobacz posta
    Nie. Jest to HP Pavilion g6.
    Więc rozbierany od góry

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni