Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Konserwacja Laptopa?

Siema

Od pewnego czasu coraz częściej włącza się w moim laptopie wentylator. Mam już go kilka lat, a nie był jeszcze czyszczony. Jutro oddaje go na czyszczenie wnętrzności, wymianę pasty termo-przewodzącej, itp. Mam pytanie jak przygotować sprzęt do tych czynności, bardziej chodzi mi o to czy jest sens zabezpieczać foldery przed osobami, które będą tego serwisu dokonywać. Tak samo myślę o skasowaniu haseł, które pamięta przeglądarka. Chciałbym uniknąć sytuacji aby ktokolwiek wchodził mi np. do folderu ze zdjęciami, dokumentami, itp. Oczywiście nie traktuję z góry osób, które będą zajmować się moim sprzętem ale wiadomo jak to w dzisiejszych czasach wygląda.

Domyślnie

Wymontuj dysk i po problemie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Wymontuj dysk i po problemie.
    Jest to jakieś rozwiazanie Ale dobrze by było żeby po złożeniu całości mogli sprawdzić czy wszystko działa, a wtedy dysk może się przydać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siemalysy Zobacz posta
    Jest to jakieś rozwiazanie Ale dobrze by było żeby po złożeniu całości mogli sprawdzić czy wszystko działa, a wtedy dysk może się przydać.
    A na grzyba? Lapek wystartuje i bez dysku. Wywali tylko komunikat, że brak dysku.
    A jak bardzo będą chcieli, to jakiś swój podepną.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

ksh
    Gość

Domyślnie

Nie potrzeba dysku do sprawdzenia, pendrive z linuxem załatwia sprawę, w razie czegoś będą mieli dysk do sprawdzenia.

Domyślnie

To nie jest jakaś mocno skomplikowana operacja i spokojnie zrobiłbyś ją sam Ciekawi mnie ile kosztuje taka usługa...
    Co do bezpieczeństwa, dobrze Ci radzą.. Wyjmij dysk, on do sprawdzenia nie jest potrzebny.

Domyślnie

Nie każdy musi mieć czas, chęci i wiedzę do tego, żeby czyścić samemu - ja bym wyjął dysk i już. Szczerze mówiąc, po czyszczeniu nie trzeba sprawdzać, czy laptop działa nawet i wątpię, żeby w serwisie to robili

Domyślnie

Oglądałem filmiki w internecie i w niektórych modelach jest to proste, a z tego co słyszałem w tych filmikach z laptopami hp serii jaką posiadam jest więcej roboty i rozkręcenia. Dlatego zdecydowałem się na oddanie laptopa do "serwisu". O kosztach napiszę jutro

Domyślnie

We wszystkich sensownych biznesowych laptopach wyjęcie dysku jest czynnością możliwą do wykonania przez użytkownika i przez to jest stosunkowo proste.
    Zdecydowanie wyjęcie dysków i innych nośników pamięci przed oddaniem jakiegokolwiek komputera do serwisu to podstawa.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Dzięki za porady. Wyjmę dysk i zaniosę komputer do czyszczenia

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni