Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Anita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    specjalista ze mnie żaden (więc być może GO można nazwać hiperfokalną??), ale czytając "hiperfokalna" pierwszym skojarzeniem jest dla mnie "odległość hiperfokalna" (czyli minimalna odległość od płaszczyzny aparatu (matrycy) od której zaczyna się GO, czyli wszystko jest ostre

a jedynka mi się nie podoba bo... hmm- nie potrafię tego odpowiednio ubrać w słowa, ale generalnie sprawia kiepskie wrażenie. Kadr mi jakoś nie podchodzi (trochę za dużo góry, włosy za uchem...). Ale to jedynie moja subiektywna opinia
    ja nie kwestionuję i też mogę się mylić. Do tej pory myslałem że hiperfokalna to odcinek "ostry" na zdjęciu.
    NIKON...

Domyślnie

Hiperfokalna odległość: http://pl.wikipedia.org/wiki/Odleg%C...7_hiperfokalna

2. najlepsza - dobry kontrast i kolorystyka. Reszta słaba warsztatowo - a to kadr (1, 3), a to światło niesprzyjające (3, 4) a to brak kontrastu i problemy z balansem bieli (3, 4).

Próbuj dalej, będzie lepiej.

Domyślnie

no mam nadzieję że będzie lepiej, dzięki za komentarze
    pozdrawiam
    NIKON...

Domyślnie

zawsze ostrosc na oczy! z bliskich portretow lepiej jak patrzy w obiektyw i widac niteczki 3 i 4 reszta nie bardzo
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów