Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Anita

Domyślnie Anita

Witam,
    przedstawiam moje pierwsze fotki na forum. Niestety na zdjęciu nr 3 jest przepalenie. Za wszelkie komentarze będę bardzo wdzięczny.

1.

2.

3.

4.
    NIKON...

Domyślnie

zdublowane zdjecie 3 mi sie podoba i 4 rowniez ale w 4 chyba twarz pod zielony podchodzi i szkoda ze ostrosc nie na twarzy tylko na wlosach/kolczyku
    emeryt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giziol Zobacz posta
    zdublowane zdjecie 3 mi sie podoba i 4 rowniez ale w 4 chyba twarz pod zielony podchodzi i szkoda ze ostrosc nie na twarzy tylko na wlosach/kolczyku
    na zdjęciu nr 4 ostrość łapałem na usta. F/2,8, 75 mm z odległości ok 1 metra - wyszła bardzo mała hiperfokalna. Na przyszłość muszę chyba w takich zdjęciach używać F/4. Co do kolorów to też myślę ze w zieleń wpada.
    NIKON...

Domyślnie

chyba lepiej byloby lapac jednak na oczach tak jak na 3, kolory mozna wyciagnac takze to nie problem
    1 zdecydowanie za malo kontrastowa, a sama fotka typowo albumowa
    2 dosyc przyjemna, choc ucialbym te przepaly u gory
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

czy teraz lepiej?
    NIKON...

Domyślnie

srednio sie podobaja

Domyślnie

1.zdecydowanie na nie- dziewczyna wyszla niekorzystnie, mimo ze ładna.
    2.troche nijakie- brakuje kontaktu wzrokowego mz.

3. najlepsza z calej serii. Delikatna, ładna a ten minimalny przepał niewidoczny. Robiłeś w RAWie? bo może dałoby się coś troszkę wyciągnąć
    4. bym usunął, wygląda jak błąd AF.

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    wyszła bardzo mała hiperfokalna.
    Rozumiem też ze chodziło Ci o głębię ostrości a nie hiperfokalną?
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

tak, robiłem w RAWie. Mówiąc mała hiperfokalna miałem właśnie na myśli małą głębię ale czy to nie jest to samo? Dlaczego jedynka kiepska pomijając brak kontaktu wzrokowego?
    NIKON...

Domyślnie

A mnie jedyneczka się podoba mimo wszystko - takie naturalne, albumowe zdjątko
    Dwójka też ma w sobie coś, co każe mi chwilę zostać wzrokiem na tej fotografii...
    Trójka jak dla mnie hmm... każdy ma inne gusta, więc dla mnie nie za bardzo widzi się taki kadr, poza tym zdecydowanie zbyt mała GO.
    Czwórka - jeszcze bardziej niż trójka...
    Generalnie masz dobrą modelkę i próbuj dalej!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    Mówiąc mała hiperfokalna miałem właśnie na myśli małą głębię ale czy to nie jest to samo?
    specjalista ze mnie żaden (więc być może GO można nazwać hiperfokalną??), ale czytając "hiperfokalna" pierwszym skojarzeniem jest dla mnie "odległość hiperfokalna" (czyli minimalna odległość od płaszczyzny aparatu (matrycy) od której zaczyna się GO, czyli wszystko jest ostre

a jedynka mi się nie podoba bo... hmm- nie potrafię tego odpowiednio ubrać w słowa, ale generalnie sprawia kiepskie wrażenie. Kadr mi jakoś nie podchodzi (trochę za dużo góry, włosy za uchem...). Ale to jedynie moja subiektywna opinia
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów