Witam, zastanawiam się nad zakupem interfejsu diagnostycznego OBD 2, czy takie urządzenia jak iCar 3 lub KKL są coś warte, które polecacie do sprawdzenia błędów oraz ich kasowania, pozdrawiam.
Szukaj
Witam, zastanawiam się nad zakupem interfejsu diagnostycznego OBD 2, czy takie urządzenia jak iCar 3 lub KKL są coś warte, które polecacie do sprawdzenia błędów oraz ich kasowania, pozdrawiam.
Kolega te systemy zakupił (tylko nw czy jeden czy kilka) bo inżynierkę w tym temacie pisze...mogę zapytać jak chcesz coś konkretnego![]()
Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
>>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<
Odpisał mi, że iCar 3 + do tego telefon i jakaś apka na tel.
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
Zależy do jakiego samochodu. Niby jest standard OBD2 ale każdy producent różnie go interpretuje.
Polecam skontaktować się z firmą Viaken (nie mam nic z nią wspólnego, jest to jedyna kompetentna firma handlująca interfejsami do samochodów w Polsce) i zapytać co konkretnie polecają.
99% tematów związanych z kasowaniem błędów załatwi ELM327. Trzeba tylko mieć pewność czy nie wystąpi problem z rezystorem, ale w takim przypadku polecam i tak kupić od sprzedawcy polecanego wyżej.
A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85
To sam już sprawdziłem i przetestowałem
Zestawienie, program - kabel:
DDT2000 - grupa Renault - VAGCOM
PCMSCAN - uniwersalny - ELM 327
VAG 4.9 - grupa VW - VAGCOM
FiatECUScan - grupa Fiat - VAGCOM i ELM 327
EvoScan - mitsubishi - VAGCOM
Renault sprawdzisz tylko Clipem - jeżeli chcesz mieć 100% pewności co do właściwych błędów. Wiem z doświadczenia.
ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
Skontaktuj się z nami