Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Domyślnie kolezenska przysluga czy usluga platna. co sadzicie o tym typie "pomocy"?

wiadomo, niby nikomu takie cos nie szkodzi, ja jednak mam bardzo mieszane uczucia, co do takiego "zarabiania"

https://www.olx.pl/oferta/x-rite-col...tml#63913085ca

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja mam bardziej mieszane uczucia jak ktoś krzyczy sobie za czyszczenie matrycy 100zł i to w szanowanych serwisach

Domyślnie

W serwisie płacisz m.in. za to, że serwis na ciebie czeka i że ponosi odpowiedzialność za ew. uszkodzenie sprzętu. Także za wprawę. Co nie zmienia faktu, że czyszczenie matrycy w serwisie też wydaje mi się drogie.
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

@leon28,
    jak rozumiem ty w pracy jesteś wolontariuszem i jednym z głównych punktów twojej umowy o pracę czy oferty handlowej ( nie wiem czy jestes zatrudniony czy prowadzisz wlasna dzialalnosc) jest wyraźne wskzanie , ze wszystko co robisz jest bezpłatne. Inaczej miałbyś bardzo mieszane uczucia. Prawda?

Domyślnie

Co ma do tego koleżeńska przysługa bo nie rozumiem kopletnie tematu?
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ja też nie bardzo rozumiem o co chodzi autorowi... Jak będę miał klientów na czyszczenie matrycy za tysiaka od sztuki to mam odpuścić i czyścić za "dziękuję"????

Domyślnie

Temat wątku zupełnie dla mnie niezrozumiały... Chłopina chce sobie dorobić, ma jakiś tam pomysł, może na piwo nazbiera - jego sprawa. Nie kradnie, nie cwaniakuje. Aaaaa... stop wróć, toż to przecież polak drugiego sortu, który próbuje sobie dorobić zamiast ustawić się w kolejce po socjal...
    Nie mogłem się powstrzymać.
    D610 | T70-200 2,8 VC USD | T24-70 2,8 VC USD | N85 1,8G
    Flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    @leon28,
    jak rozumiem ty w pracy jesteś wolontariuszem i jednym z głównych punktów twojej umowy o pracę czy oferty handlowej ( nie wiem czy jestes zatrudniony czy prowadzisz wlasna dzialalnosc) jest wyraźne wskzanie , ze wszystko co robisz jest bezpłatne. Inaczej miałbyś bardzo mieszane uczucia. Prawda?
    po to te skrajnosci? pieniadze nie powinny byc celem a srodkiem to po pierwsze. po 2gie jesli tak cie to bardzo interesuje, to w prowadzonej przeze mnie firmie zdarzaja sie sytuacje, gdzie robie cos za przyslowiowe "bog zaplac" i powiem ci szczerze calkiem dobrze sie z tym czuje. moim zdaniem nie da rady wszystkiego przeliczyc na kase. ale to moim zdaniem. mozesz sie z tym nie zgadzac. dlatego zadalem takie pytanie na forum.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Reanoe Zobacz posta
    Temat wątku zupełnie dla mnie niezrozumiały... Chłopina chce sobie dorobić, ma jakiś tam pomysł, może na piwo nazbiera - jego sprawa. Nie kradnie, nie cwaniakuje. Aaaaa... stop wróć, toż to przecież polak drugiego sortu, który próbuje sobie dorobić zamiast ustawić się w kolejce po socjal...
    Nie mogłem się powstrzymać.
    a szkoda, bo argumenty troche jakby z *****
    jak juz pisalem powyzej, ja tego po prostu nie rozumiem, dlatego zadalem pytanie na forum, jak wy taka "pomoc" odczuwacie.

ksh
    Gość

Domyślnie

OK ale dlaczego uważasz że to jest pomoc/przysługa, z tego co widzę jest to usługa płatna i tyle, a czy to robi prywatnie czy na fakturę to inna sprawa, całe szczęście już niedługo przysłowiowa babcia ze szczypiorkiem nie będzie goniona przez skarbówkę, więc trzeba się przygotować na legalne nierejestrowane dorabianie zgodne z przepisami, jak dla mnie duży plus, minimalne uwolnienie się spod buta wszelkich regulacji, ograniczeń, zakazów itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    OK ale dlaczego uważasz że to jest pomoc/przysługa, z tego co widzę jest to usługa płatna i tyle, a czy to robi prywatnie czy na fakturę to inna sprawa, całe szczęście już niedługo przysłowiowa babcia ze szczypiorkiem nie będzie goniona przez skarbówkę, więc trzeba się przygotować na legalne nierejestrowane dorabianie zgodne z przepisami, jak dla mnie duży plus, minimalne uwolnienie się spod buta wszelkich regulacji, ograniczeń, zakazów itd.
    tytul moze jest zbyt zawily.
    dla mnie "zezwolenie" na pstrykniecie tej karty to po prostu imho powinna byc przysluga, podobnie jak jest w przypadku "pomocnej dloni". osobiscie nie wyobrazam sobie brania za to kasy, tym bardziej, ze nie jestes w stanie stworzyc uniwersalnego profilu, no ale, coz podobno nie ma nic za darmo.
    a to czy gosc robi to legalnie, czy nie to juz jego sprawa.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni