Szukaj
2700 za d7200 to bdb cena , kupiłem jakiś czas temu d7200 jako zapas do d610 , była okazja w dobrej cenie. Wcześniej miałem d7100 którego bezsensownie sprzedałem myśląc że zapasem może być bezlusterowiec, szybko się wyleczyłem z bezlusterka i powróciłem do lustrapodsumowując - jednak d 7100 był fajniejszy - w większości przypadków jakość obrazka nie różni się od d610, serii nie używam, z cieni nie wyciagam na tyle aby banding był mi dokuczliwy, a w d7200 i tak nie używam wifi nfc itp, ma okrojony wyświetlacz górny, nie dzialaja mi w nim zamienniki akumulatorów enel15, i lightroom 5.7 nie czyta rawów z niego.
Banding to chyba w D7100 ale to też trzeba zepsuć zdjęcie żeby tak wyciągać, w D7200 nie wiem bo nie miałem ale opieram się na tym co już tu było wałkowane.
Ja obecnie mam Nikona D3300 i chce przejść na trochę lepszy aparat zastanawiałem się nad pełna klatką, ale przy 4 obiektywach na Dx kupie chyba D7100 lub D7200 aparat chce wykorzystać w kościele przy komuniach i ślubach tak dla znajomych
Zyskałbyś na pewno na ergonomii, udogodnieniach, jeśli przeszkadzają Ci wady d3300 zmieniaj. Ale jako zwolennik serii d7x00, powiem, że większego "kopa" Twoje fotografie dostaną chyba z bardzo dobrym szkłem, typu Sigma 18-35 czy 50-100 art. Plus dobra lampa.
Oczywiście brutalna prawda jest taka, że wszystko jest kwestią kwoty, jaką chcesz wydać.
Lampę obecnie mam tylko YN 568ex obiektyw fajny ale cena nie taka z Sigmy mam tylko 17-50 f2,8 a jaśniejszy mam Nikona 35 1.8 Sam D3300 jest fajny ale wydaje mi się że D7100 jest troszkę lepszy jeżeli chodzi o parametry. Obecnie nie zarabiam na fotografii mam pierwsze zlecenie na komunie 2017 i wolałbym mieć coś lepszego niż D3300
Z Twoją Sigmą odrobinę lepiej współpracuje d7200. Na pewno zyskasz na ergonomii, dostępie i wygodzie zmiany parametrów ekspozycji, itd, wszystko było wiele razy wałkowane. Ale przy tych samych ustawieniach obrazek, NEF, będzie praktycznie taki sam.
Acha, zmieniając na d7100 czy d7200 uwzględnij koszt dodatkowego akumulatorka. Nie wiem jak z d3300, ale z ww modelami Sigma 17-50 pożera prąd dość szybko.
Skontaktuj się z nami