Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie D5100 kabel av out

Dzień dobry
    Potrzebny mi kabel av out. Ale nie taki standardowy ze złączkami cinch, a z mikro jackiem. Nigdzie takiego nie mogę znaleźć, więc postanowiłem zrobić samemu. Mam wtyczkę usb, mam jacka i mam przewód. Ale nigdzie nie mogę znaleźć schematu wyprowadzeń pinów usb w aparacie. Jednym słowem nie wiem na którym pinie jest puszczony sygnał wideo, a na którym masa. Znalazłem jakiś schemat, ale chyba nie jest poprawny, bo obrazu nie ma na monitorze. Sam monitor jest sprawny, bo działa z innym sprzętem. I wiem co na jakich pinach przyjmuje. Niby mogę próbować różnych kombinacji, ale boję się, że coś uszkodzę. Dlatego wolę zapytać.

Domyślnie

A to nie prościej do tego standardowego z chinchami podłączyć mikro jack z gniazdem chinch? Nic nie trzeba lutować ani kombinować.

Domyślnie

Pewnie prościej, ale nie mam tego standardowego kabla. A poza tym mało estetyczne takie rozwiązanie. I zależy mi tylko na obrazie.

Domyślnie

Wiem skąd zdobyć takie kable. Ale nie zamierzam korzystać z tego rozwiązania. Bo nie podoba mi się łączenie ich w połowie długości. I nie chcę wydawać pieniędzy skoro mam już potrzebne materiały. Jeszcze raz powtarzam, potrzebuję schemat wyprowadzenia pinów gniazda av w body d5100.

Domyślnie

Zrobiłem co chciałem. Jakby komuś się miało przydać, to podaję schemat. 9 pinem we wtyczce jest cała ta blacha, a wyprowadzenie do lutowania ma tam gdzie wszystkie, tylko na bocznej ścianie.