Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie street po mojemu

Witam,
    zamieszczam tutaj zdjęcia do "oceny". Na początku mała uwaga - zdjęcia były publikowane w innym temacie (podforum sprzętowe). Jeśli jest to niezgodne z regulaminem, proszę o usunięcie tematu.

Przechodząc do rzeczy: zdjęcia zostały zrobione aparatem kompaktowym Fujifilm x30, jeśli są na nich jakieś osoby, to w 100% przypadków są to zdjęcia "z biodra", gdyż ciężko mi się nadal przełamać, stanąć, wykadrować na ciekawe tło i czekać aż pojawi się na nim coś ciekawego. Mało ludzi, bo jestem cały czas za daleko.. Dodatkowo zdjęcia są w większości dość mocno przeciorane w LR

będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie, oceny, komentarze

Domyślnie street po mojemu

ja chyba jestem najwrednieszym krytykiem dla siebie, bo czesto zadaje sobie pytanie co mi sie wlasciwie nie podoba, albo co mi sie podoba, mozesz tez tu tak odpowiedziec sobie samemu?
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Domyślnie

Ale pomyliles zdjecia chyba... Skasowane z kosza tu umieściłes?

Domyślnie

Ciekawe co na to powie 2pompony?
    Nikon D3100/D7100 +N18-55/N35 F1.8/N50 F1.8/T90 F2.8 Makro/T70-300 USD/ S 8-16

Domyślnie

Jezeli to nie trolling level hard, to nie mam dla Ciebie dobrych wiadomosci.
    usuniety bo obrażał uczucia religijne

Domyślnie

Jakiś test dla oglądających?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez technosasiad Zobacz posta
    Ciekawe co na to powie 2pompony?
    Opinia aż DWÓCH POMPONÓW może być li tylko interesująca dla tych komu odpowiada estetyka poprawności technicznej zdjęć bąbla.
    Natomiast kol. Kubek89 jak dobrze rozumiem chce iść w stronę streeta (notabene fotografii mi bliskiej) o którym 2pompony nie mają zielonego pojęcia. Dlatego proponuję byś kolego, przejrzał od deski do deski tę stronę
    http://pro.magnumphotos.com/C.aspx?V...RW=1920&RH=965
    jest tu ponad 41000 zdjęć do przejrzenia.
    Jeżeli znasz podstawy fotografii tj. przysłona, czas, DIN, GO, to powinieneś szybko zorientować się czym jest albo nie jest fotografia uliczna.
    Życzę cierpliwości w oglądaniu.
    Musisz odnaleźć własną drogę do swojej estetyki, ważne byś wiedział i to , że twoja fotografia nie musi się wszystkim podobać ale masz być krytyczny do swoich prac.
    Ostatnio edytowane przez lufcik ; 25-11-2016 o 14:28 Powód: Ps.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

kogoś mi przypominasz

Domyślnie

Co za różnica czy to street czy nie. Dobra fotografia broni się sama i nie ważne jak ja zaszufladkujesz

Domyślnie

Nie potępiam robienia zdjęć z biodra sam robię takie telefonem. Ale u mnie to na 100 zdjęć wyjdzie może jedno dobre.
    Pierwsze zdjęcie może ma jakiś pomysł, ale poległeś wykonaniem. W tym przypadku przyłożyłbym oko do wizjera.
    Drugie zdjęcie, choć z początku wydawało się najgorsze, bo kompozycja lewej dolnej części wydaje się być idiotyczna. To jednak dodaje ona ponurości do zdjęcia, w połączeniu z poruszonym psem, uciętą głową, i odwróconymi do tyłu dziećmi, daje tajemniczą scenę. I myślę że to najlepsze zdjęcie.
    W trzecim zdjęciu ucięta osoba na ławce psuje całe zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez hofman ; 28-11-2016 o 20:31

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni