Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Plecak "do wszystkiego"

Od ponad ćwierć wieku chodzę prawie wszędzie z różnymi plecakami. Poczynając od skórzanych (bo kiedyś lubiłem), poprzez badziewiaste szkolne (bo były tanie, a potrzebowałem czegoś na szybko), do Lowepro i Tamrac na sprzęt foto.
    Każdy w pewnym momencie zniszczę sam, albo ktoś mi go uszkodzi mechanicznie, np. rozcinając kawałkiem ostrej blachy . Znowu muszę kupić nowy, taki do noszenia "wszystkiego", czyli codziennego chodzenia do pracy, na zakupy, czasem do wyjazdu jako bagaż podręczny... Ma zmieścić laptopa 15'', kurtkę/bluzę, czasem lustrzankę w małej torbie z założonym obiektywem 10-24 + 60 makro. (Dedykowany foto, na więcej sprzętu mam.)
    Drogie jak sam się przekonałem, prowokują osoby postronne by celowo "niechcący" je uszkodzić, dla tego wolę coś co będzie wytrzymałe, a nie drogie i super wyglądające. Obejrzałem mnóstwo różnych w internecie i nie mogę się zdecydować. Wybór jest faktycznie spory.

Czy jest coś co polecicie z doświadczenia, o objętości 30-35 l ???

Domyślnie

Ja też zawsze chodzę z plecakiem, ale 10L, więc konkretnie nie pomogę...

Ten mój to jakiś deuter 10L, waży około 300g i jest bardzo wytrzymały i pojemny. Mam go nie wiem ile, ale może z 8 lat?

Jakbym miał teraz coś kupować to bym też zaczął od deutera, tylko jakiś 15-20L.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Dzięki PiKa za propozycję. Obejrzę ofertę tej firmy (z tych większych niż napisałeś) i się zastanowię. Z plecakiem 10l, to nie mam co iść z żoną do sklepu .

Mój obecnie rozpadający się od przeciążeń, ma pojemność 25 l. Jest to minimum do zapakowania laptopa i czegoś więcej co wolę mieć pod ręką na wyjazd. Wcześniej był 35 i wytrzymał 5-7 lat, aż został przecięty przez metalowy element, który w nim niosłem - moja wina .

Domyślnie

Z doświadczenia mogę polecić Jansport, Vaude, Herschel - każdy to co innego, w zależności od potrzeb.

Domyślnie

Wisport Sparrow jest w miarę akceptowalny z plecaków tańszych.
    Z turystycznych/górskich poleciłbym firmy ( kolejność alfabetyczna ): Berghaus, Deuter, Fjallraven, LoweAlpine, Vaude, ale z uwagą, że trzeba znaleźć konkretny dobry model który będzie odpowiadał, a nie kupować na ślepo. Dobre opinie mają również plecaki marki Osprey, ale nie miałem nigdy więc nie mogę nic z własnego doświadczenia powiedzieć. Niektóre plecaki TNF są całkiem niezłe, ale ja osobiście mam ogólnie złe zdanie o ich produktach ( z punktu widzenia turystyki górskiej - jakość wykonania, stosunek cena/jakość ), więc sugeruję mocno sprawdzić wcześniej konkretny model.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Tomku jeśli ma być pancerny i nie "wyglądać" to polecam Ci plecaki WolfGanga, mam 1 taki z Cordury Dura On, co prawda model Guide 23, ale chciałem kupić pancerniaka w Tatry model 45l bodajże, ale ze względu na masę go nie kupowałem.
    Kupiłem innej marki Lowe Alpine, który co prawda jest świetny, funkcjonalny, ale nie jest tak trwały jak z Cordury. Także jak ma być pancernie na kamienie, krzaki i na co dzień to bierz Wolfganga na Cordurze. Ten 23litry "cioram" całe lata i jest jak nowy !
    Rzuć okiem : http://www.wolfgang.pl/?p=shop&product_id=613 są naprawdę mocne ich produkty i nie do zajechania minus to waga...
    Ostatnio edytowane przez moshica ; 21-11-2016 o 14:07
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Długo miałem miałem plecak Wolfgang, był to jeden z moich pierwszych plecaków tego typu, długo miałem też plecak Jansport. Dzisiaj lub jutro, kolega ma mi przynieść coś niedrogiego z mocnego materiału do zobaczenia/przymierzenia. Nosi go, gdy musi przenieść coś więcej niż tylko dokumenty lub laptopa. Mówił jakiej firmy, ale umknęło mi. Zobaczę, co to będzie i być może skończy się na czymś takim.

Domyślnie

To jak zadecydujesz to podaj markę, sam jestem ciekaw co mocniejsze od pancernej cordury
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Do wszystkiego, wytrzymały, dużo różnych kieszeni i ma nie wyglądać?.

Też używam od zawsze plecaków.
    I w końcu znalazłem swój ideal-to po prostu plecak militarny.
    Nie stylizowany, tylko taki prawdziwy.

Polecam firmę Mil-Tec.

Mam ich model Assault 20l i ten plecak jest w stanie przeżyć niemal wszystko.
    I przeżył już wiele.

Na pewno znajdziesz coś dla siebie bo mają dużo rozmiarów.

Ogólnie zachęcam Cię do plecaka militarnego bo po prostu z racji przeznaczenczenia sa wytrzymałe, funkcjonalne, mają pełno kieszeni i troczkow żeby coś przyczepić i przeważnie pas biodrowy przydatny przy załadowaniu na totalny full.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 23-11-2016 o 12:19
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Jeśli mogą być militarne to ja naszego Helikona polecam. Zwłaszcza że nowy plecak wypuścili.
    Racoon mk2 się zwie. Ja mam, można powiedzieć, jego protoplastę, z czasów gdy jeszcze nazw zwierzaków nie używali. Nie do zarypania. Jedyną wadę wg którą mój plecak ma w Racoonie wyeliminowali widzę.
    https://helikon-tex.com/#!/Patrol/Acc/PL-RC2-CD
    Link do producenta. Sklep ewentualnie sam znajdziesz.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni