Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Problem z drukarką Brother DCP-J125

Ludzie może ktoś wie dlaczego moja drukarka nie drukuje? Słychać, że śmiga wszystko jak należy aale wypluwa puste kartki :/ Program pokazuje prawidłowy stan poziomu tuszu w drukarce (CMY były tak do połowy a czarny wsadziłem nowy ostatnio). Wczoraj drukowała bez problemów ale musiałem ją odłączyć...od tego momentu ani nie drukuje ani nie kseruje nawet...skanowanie działa. Czy to może być oznaka, że padła?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Możliwe że pozasychały głowice. Spróbuj wyczyścić głowicę sporutusem i zobaczy czy drukuje.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
    Nikon D3300 - Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM - AF-S Nikkor 18-105 VR 1:3.5 - 5.6 G ED - Zenit Helios 44M 2/58 - Nikkor AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR - fotografowanie amatorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greku792 Zobacz posta
    Możliwe że pozasychały głowice. Spróbuj wyczyścić głowicę sporutusem i zobaczy czy drukuje.

Spirytusem zbieg okoliczności?

Domyślnie

Noo ale przyschłyby tak z dnia na dzień? Przecież ostatnio drukowałem i było wszystko ok...
    Raz na takim samym tuszu stała ponad miesiąc i nic nie przyschło.

- - - - kolejny post - - - - - -

Dobra...działa.
    Poszperałem w sieci i trzeba zastosować coś takiego:

Czyszczenie głowicy DCP-195c:
    – Wyciągnąć wtyczkę kabla zasilającego z urządzenia
    – Nacisnąć przycisk MENU
    – Z naciśniętym przyciskiem MENU podłączyć wtyczkę
    – Na wyświetlaczu LCD pojawi się napis: >>Maintenance<<
    Naciskać przycisk Strzałkę do góry tak długo, aż na wyświetlaczu LCD pojawi się cyfra 7,
    następnie nacisnąć przycisk „OK”.
    Ponownie naciskać przycisk Strzałkę do góry tak długo, aż na wyświetlaczu LCD pojawi się
    cyfra 6, następnie nacisnąć przycisk „OK”.
    Na wyświetlaczu LCD pojawi się komunikat „Cleaning All”.
    Proszę naciskać przycisk Strzałka do góry tak długo, aż na wyświetlaczu LCD pojawi się
    cyfra 4, następnie nacisnąć przycisk „OK”.
    żeby rozpocząć czyszczenie proszę nacisnąć przycisk „Start”.
    Gdy na wyświetlaczu LCD pojawi się znów: >>Maintenance<<, proszę naciskać przycisk
    Strzałka do góry tak długo, aż na wyświetlaczu LCD pojawi się cyfra 9, następnie nacisnąć
    przycisk „OK” i powtórzyć jeszcze raz.

Co prawda model drukarki inny ale działa.

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Domyślnie

Czyli głowica zawalona. Dobrze że działa.

Nikon D3300 - Sigma 17-50 F2.8 EX DC OS HSM - AF-S Nikkor 18-105 VR 1:3.5 - 5.6 G ED - Zenit Helios 44M 2/58 - Nikkor AF-P DX 70-300mm f/4.5-6.3G ED VR - fotografowanie amatorskie

ksh
    Gość

Domyślnie

Brothera generalnie nie powinno się odłączać, moja działa już cztery lata bez problemu ale codziennie się sama wymyje wieczorkiem

Domyślnie

W takich przypadkach można jeszcze podnieś pokrywę i sprawdzić czy przypadkiem wężyki nie są zapowietrzone.

Co do trybu serwisowego, to to samo (czyszczenie) jest dostępne normalnie z menu, z tą różnicą, że w trybie serwisowym można wybrać ile tuszu ma być zużyte na to czyszczenie.
    Ostatnio edytowane przez Mane ; 17-11-2016 o 21:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Brothera generalnie nie powinno się odłączać, moja działa już cztery lata bez problemu ale codziennie się sama wymyje wieczorkiem
    Musiałem ją jakoś przetransportować
    A tak ogólnie to nie odłączam

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    W takich przypadkach można jeszcze podnieś pokrywę i sprawdzić czy przypadkiem wężyki nie są zapowietrzone.

Co do trybu serwisowego, to to samo (czyszczenie) jest dostępne normalnie z menu, z tą różnicą, że w trybie serwisowym można wybrać ile tuszu ma być zużyte na to czyszczenie.
    Nie miałem tego w menu.

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Tylko jak się tego trzymać, gdy drukarka namolnie, niemal każdego dnia myje się o godzinie 00:30? Przecież to szału można dostać...
    I podobnie jak u autora, wkurza mnie brother pod względem tuszu, jednego dnia drukuje, następnego, po parunastu godzinach kompletnie zatkane i trzeba czyścić. Paranoja...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja mam J140W, tusze zawsze kupowane zamienniki chińskie po 1.50zł i nigdy nie było problemu dlatego zawsze polecam brothera.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni