Witajcie.
Z serii Lawrence idzie dalej ....
Tym razem dla zabawy i eksperymentalnie, chcę poznać Waszą opinię o tym zdjęciu, czy ten typ fotografii ma sens, jak się wpisuje w to konkretne foto i na temat obróbki jakie macie zdanie ?
Szukaj
Witajcie.
Z serii Lawrence idzie dalej ....
Tym razem dla zabawy i eksperymentalnie, chcę poznać Waszą opinię o tym zdjęciu, czy ten typ fotografii ma sens, jak się wpisuje w to konkretne foto i na temat obróbki jakie macie zdanie ?
Pewnym mankamentem tej odsłony jest spłaszczenie obrazu, ale ja generalnie jestem za. Nawet bardzo.
Zupełnie zaskakująca odsłona, wykraczająca poza pejzaż w dosłownym tego słowa pojęciu. Jestem bardzo na TAK. Obróbka podkreśla tu delikatność światła, rozjaśniająca winieta spłaszcza co prawda obraz, ale fotografia w swej naturze jest płaska i nie zawsze istnieje potrzeba podkreślania głębi..,tu przestrzenność ma się całkiem dobrze. Jest klimat , pomysł..,ciekawa realizacja,..Jest więc świetna fotografia. tak trzymaj Kolego. Pozdrawiam.
Dzięki Wam za miłe słowa, bo wstawiając tę pracę miałem mieszane uczucia ale chciałem spróbować inaczej przedstawić to miejsce niż w kolorze. Zależało mi na starym stylu XX wiecznych fotografii i miękkości przekazu co faktycznie spłaszczyło tę pracę. Bazowałem na archiwalnych fotografiach przeglądając ich wiele. Myślę że się nawet udało
@Kurako, idąc od wieży tel. w stronę starego Chorzowa jest podobnie.... żartuję, dla takich miejsc trzeba daleko jednak pojechać...
Spróbuję Was pomęczyć jeszcze z takim zdjęciem, czy Waszym zdaniem również trzyma "klimat" ?
Dla mnie troszkę za centralnie i za duży kontrast, pierwsze przyjemniejsze w odbiorze.
D90 + Sigma 17-50 + Nikkor 35 + YN-685;
Fujifilm X-T20 + Fujifilm 15-45 + Fujifilm 27 2.8
Bardzo ciekawe kadry, tylko mniej bym rozjaśnił krawędzi.
Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC
Mi się bardzo podoba, klimat jak z jakiegoś starego albumu, odkrytego po latach na strychu w jakimś zakurzonym kufrze.
Skontaktuj się z nami