Fantastyczne miejsce, ostatnio dość popularne w sieci
Technicznie jak zawsze, dobra robota!
Też odnoszę takie wrażenie.Jest mniej wysaturowane, dominanta żółto zielona pozostała.
Odnoszę wrażenie nie zrozumienia, o czym koledzy pisząsadze ze WB D810 ma niezły pomiar swiatła , kontrowe swiałto robi swoje, i to tyle odemnie - reszta jest sprawą odbioru, moze przez lata robienia zdjec wypaczyłem swój hehe byc moze trzeba te fotke obrobic na nowo od podstaw , bo czesto poprawianie czegos wychodzi gorzejCo chcesz poprawiać w edycji, skoro zdjęcie masz świetnie zrobione?
Uważam że bez względu z jakiej półki aparat D300/D7xxx/D8xx/D5 balans bieli to algorytm procesora (automatu). Owszem nie neguję że jest zły, tylko ma odchyły!
Poprawienie WB, nie kwalifikuje zdjęcia do ponownej edycji
Wydaje mi się*Janku, wystarczyło by w pierwszym zdjęciu cienie ochłodzić lekko i tinty różu dodać - to by pomogło.
Zazwyczaj podczas fotografowania miejsca zacienione są chłodne, a tu akurat trochę*ciepło - zielone.
A co do łuny światła padającego z tyłu (na drugim planie), zgadzam się że ma wpływ na otoczenie ale po tamtej stronie mostu.
To co widzimy, jest zdecydowanie w cieniu i tam nie ma takiego światła które miało by wpływ na kolorystykę.
Wiem, że być może jest to szczegół ale znaczący w odbiorze.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami