Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: " Lupa "

Domyślnie " Lupa "

Rakotzbrucke, Niemcy

większa wersja

https://postimg.org/image/7h4ikhoy5/

Domyślnie

Ile razy widzę zdjęcia z tego miejsca zawsze robi to na mnie ogromne wrażenie. Światło robi tu robotę nadaje zdjęciu magiczny klimat.

Domyślnie

Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że za dużo koloru żółtego tutaj... ja bym nieco ściągnął na suwaczku luminacji.

Oszczędny w słowach Awatar coutonmar
    Miasto
    Wrocław / Kraków

Domyślnie

Coś pokolorowane to za bardzo
    Czarny fulfrejm, czarny obiekty, czarny obiektyw, czarny statyw i biały komputer z jabłkiem. Gdy nikt nie patrzy, robie zdjęcia telefonem!

FACEBOOK | 500PX | INSTAGRAM | NATIONAL GEOGRAPHIC

Domyślnie

chyba macie racje , po ostatniej duzej aktualizacji Windowsa 10, trzeba wgarc na nowo profil , Marcin Czornyj jest bdb poinformowany w temacie, wyglada na to ze obrobilem na wywalonym profilu.

wersja poprawiona

Domyślnie

Jest mniej wysaturowane, dominanta żółto zielona pozostała.
    Czy faktycznie tak tam było ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

sadze ze WB D810 ma niezły pomiar swiatła , kontrowe swiałto robi swoje, i to tyle odemnie - reszta jest sprawą odbioru, moze przez lata robienia zdjec wypaczyłem swój hehe byc moze trzeba te fotke obrobic na nowo od podstaw , bo czesto poprawianie czegos wychodzi gorzej

Domyślnie

Druga wersja faktycznie lepsza w odbiorze. "Ożywiający" promień światła gra tu moim zdaniem główną rolę. Świetne zdjęcie

Domyślnie

Drogi moshico, oczywiscie, ze tam tak nie bylo- bylo trojwymiarowo, chlodno i most na zdjeciu duzo mniejszy niz w rzeczywistosci- bylo tam zupelnie inaczej. Kazdy naciskajcy spust migawki rozpoczyna mniej lub bardziej wyrazony proces kreacji nowej rzeczywistosci. Nie zapytasz przeciez widzac zdjecie czarno-biale lub powstale przy uzyciu szarego filtra: "czy tam tak bylo?" Albo patrzac na obrazy pana Picasso: "czy tam tak bylo?"... Wiem, ze i ty to wiesz, ale chcialo mi sie napisac, co napisalem. P. S. Zdjecie mi sie nie podoba choc technicznie jak zwykle bez zarzutu i oryginalne- w takich warunkach Rakotzbrücke sfotografowanego jeszcze nie widzialem.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Mnie się podoba ale dodam że poprzednie zgłoszone do konkursu fotografii miesiąca miało bardziej wg. mnie naturalną kolorystykę i nie daję do końca wiary że WB z 810 idealnie zmierzył. Albo zmierzył jak jest albo autor pokombinował.
    Nikon i podróże ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni