Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Kadry - różne.

Cześć. Ostatecznie postanowiłem zostać wychłostany mokrym porem począwszy od umieszczenia wypocin tutaj.
    Liczę, że nie oszczędzicie mnie w komentarzach, ale jednocześnie uda mi się wyjść z tarczą. Zdaję sobie sprawę z moich totalnych braków w kwestii postprodukcji - postaram się nadrobić, obiecuję.

f/4 1/160 20 mm ISO200 Sklepienie nad "galerią" obok placu il duomo w Medioalnie. Niestety zabrakło ogniskowej żeby objąć całość... aparat leżał już pleckami na glebie z samowyzwalaczem, a nikt go nie skopał tylko i wyłącznie dzięki pomocy kilku co bardziej świadomych turystów

f/6.3 10 s 20 mm ISO100 Genua... do tej pory mam wrażenie, że mi gdzieś te budynki uciekają...

f/3.2 20 s 50 mm ISO200 A to już rodzimy Wrocław... Nie wiem czy odwrócone nie wyglądałoby lepiej? Nie wiem, nie widzę...

f/6.3 2.5 s 20 mm ISO100 I znów Wrocław... czegoś mi w tym zdjęciu brakuje, nie umiem określić...

Domyślnie

1-kę mogłeś po prostu złożyć z dwóch kadrów jeden bardziej w lewo, drugi w prawo i już - myślę, że świadomi turyści by pomogli przy drugim kadrze
    2-ka to koszmarek kolorystyczny i tutaj mocno należało zjechać z zółtym i pomarańczowym lub oziębić mocno WB i ściągać niebieski - różnie do tego trzeba podchodzić w zależności od kadru. Dodatkowo korekta perspektywy jest wskazana. I taka rada - jak fotografujesz architekturę z takiej perspektywy i nie trzymasz aparatu po "pomponowemu", to linia na środku kadru ma być pionowa - tutaj budynek na 3-cim planie leci w prawo, a to właśnie do niego powinieneś prostować cały kadr - później jedynie trzeba doprowadzić piony do pionów, a nie dodatkowo obracać zdjęcie.
    3-ka - w tym kościele brałem ślub Na moście tuż obok można upolować ciekawsze odbicie wież katedry w kałużach - to do mnie niestety nie trafia.
    4-ka - Arkady Poczekałbym na moment bez pieszych i sam postawił się na środku kadru nieruchomo - może byłoby ciekawiej? I podobnie, jak w 2-ce - korekta perspektywy się kłania.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Thx ;>
    1 - faktycznie nie pomyślałem, można było... Póki co ciapa ze mnie, bo o tak prostych rzeczach potrafię zapomnieć.
    2 - cenna rada, dziękuję. Z UWA mam tak naprawdę do czynienia od niedawna i staram się opanować to cholerstwo, takowoż poćwiczę w tej kwestii. Co do kolorystyki - jest raw, usiądę w domu i pójdę za radą ;>
    3 - Drugą stronę też złapałem ;> aczkolwiek to wydawało mi się ciekawsze... Ale proszę, poniżej z tego samego mostu druga strona ;>
    4 - I tutaj mam wrażenie, że coś nie gra... czy mógłbyś rozwinąć w kwestii korekty? Bo albo ślepy jestem, albo nieświadomy - to drugie jeszcze możemy jakoś naprawić ;p jeżeli to pierwsze, to chyba powinienem sprzedać aparat i zająć się czymś pożytecznym ^^

A poniżej foto:

Domyślnie

Co do zdjęcia arkad, to zwróć uwagę na okna i słupy - lecą do środka kadru, a powinny być pionowe
    Chyba każdy, kto przedreptał Wrocław ze statywem w nocy, ma taki kadr, jak Twój ostatni, a tam w kałuży są naprawdę ciekawe tematy Twoja wersja chyba jednak za bardzo leci w magentę- lekko do zielonego suwaczkiem
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!