Zdjęcia na dłużej zatrzymują uwagę.
BRAWO !
Szukaj
Zdjęcia na dłużej zatrzymują uwagę.
BRAWO !
Zdjęcia bardzo miłe dla oka.Najbardziej podobają mi się 2 i 4, bw też zdecydowanie na plus.
Tylko jeżeli chodzi o tą dwójkę, jakby to białe, nie wiem filary, ściany? W każdym bądź razie gdyby te elementy były symetrycznie i ich linia nie stykała się z modelką, to byłoby idealnie.A i jeszcze ucięte palce na malutki minus.
Modelka pierwsza klasa.Jak będziesz jeszcze kiedyś jechał do niej na sesje, weź mnie ze sobą, potrzymam Ci blendę.
![]()
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
te zdjęcia po środku jakim obiektywem ?fajny bokeh.
Monika sama świeci swoją urodą![]()
Chodzenie przez 6 lat po łąkach nauczyło mnie szukanie odpowiedniego światła. Model to model, tylko że rozmiarem się różnią, ale pewne zasady są takie same.
Ostatni rok na łąkach też już nie korzystałem z blend i odbłyśników, czekałem na odpowiednie światło i udawało mi się to w większości przypadków.Wtedy zdałem sobie sprawę że przy portretach może być podobnie.
Tak więc niczym nie doświetlam, szukam światła takiego jakie ma padać na modelke, jak również staram się zwracać uwagę jak to światło pada w tle. Jedynie doświetlane zdjęcia to 5 i 6 gdzie od dołu odbijałem światło jakimiś karkami,reklamami co leżały na stole(w oczach widać odbicie)
Żeby nie było blende w plecaku, też mam ale zazwyczaj służy jako poddupek
Poza tym branie osób trzecich do świecenia blendą(które nie są związane z fotografią) na plener zazwyczaj kończyło się u mnie wielkim nieporozumieniem.
No Panie! Ślicznie wyszło, ciepło i przyjaźnie - takie zdjęcia na poprawienie nastroju.
Najbardziej przypadła mi do gustu szóstka, choć reszta równie dobra.
['O]
Gratuluję...świetne kadry, piekna modelka i obróbka bardzo dobra...nie ma się do czego przyczepić...
"Piękno jest w nas i otaczającym świecie" || Obecnie:,Nikon D7200, Nikon 18-105 f/3.5-5.6 G ED VR, Nikkor 35 f/1.8 G || Było: Nikon D5000, Nikon 18-55 mm, Pentax Optio LS 465
Esencja subtelnej kobiecości i czystego piękna bije z tych fotografii...
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Skontaktuj się z nami