Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

No waży bydlak swoje ... nie ma co ... najpewniej zostawię go na razie u siebie i spróbuje się trochę potergowac,
    może taniej bym go dostał (ale nie ma ciśnienia... obecnie może u mnie leżec bardzo długo ((właściciel nie kożysta))).
    A potem jak będą wolne pieniążki to go pewnie odkupię.

Narazie muszę jakoś pokonac problem mocowania go do statywu, bo gwint ma inny jak już pisałem wcześniej.
    A w łapie wystarczy że się poruszę o centymetr i już mogę miec ostrośc (dzielnie ustawioną) w lesie
    Michał 'andar' Wargin :: www.andar.pol.pl
    D300, MB-D10, D70s N18-70, N50 1.8D, N70-200 2.8 VR, SB800, SC-29, torby/sakwy DOMKE

Domyślnie

Podobnie jest z tairem, śrenica otworu jest większa do tego skok gwintu też większy.
    Także wziołem płytkę od statywu i na śrubę nawinołem taśmę klejącą izolacyjną i tak to
    wkręciłem w obiektyw. do tego aby się to wszystko nie kolibało to wkręconą stopkę
    przykleiłem taśmą klejącą do obiektywu. Wygląda to mało profi ale mam to gdzieś
    ważne że się trzyma statywu
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Ja przeglądając siec znalazłem coś takiego:

wygląda to właśnie jak redukcja do statywu ... tylko czy da się coś takiego dostac? ten pentacon którego mam nie posiada takiego gadgetu...
    D300, MB-D10, D70s N18-70, N50 1.8D, N70-200 2.8 VR, SB800, SC-29, torby/sakwy DOMKE

Domyślnie

To tak na szybko. Poszedłem wczoraj do pobliskiego Komisu Foto i mieli taką redukcję do statywu. (wkręciłem i działa) (bez większego kombinowania)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów