Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Wyspy Owcze

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Świetna seria, z wielką przyjemnością ogląda się takie zdjęcia.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Potęga! Od razu daję za całość DUŻEGO PLUSA! Ależ tam pięknie - mógłbyś napisać więćej o samej podróży...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cóż pisać, wspaniałe kadry i świetnie zrobione!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jeszcze raz chciałem podziękować wszystkim za Wasze komentarze! Dość dużo czasu poświęciłem na przygotowanie wpisu na blogu. Jest gotowy! Nowe zdjęcia, opisy i lokalne legendy związane z miejscami, Google Maps z rekomendowanymi miejscami… tylko @#$%^ mać nie wiem dlaczego mam zablokowaną stronę. Wciąż jako admin mogę się zalogować, ale po wylogowaniu mam informację że jestem zbanowany. Ktoś wie jak się pozbyć tego problemu? Strona jest zrobiona na Word Pressie. Może to jakiś plugin takie problemy robi?

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    ... Jedno małe zastrzeżenie-pytanie?: Co dzieje się na dwójce z horyzontem? Zarówno z tym po lewej jak i po prawej.
    Brawo za sokole oko Biję się w pierś, przegapiłem lens correction w czasie post-processingu. Od pewnego czasu przestałem używać w ogóle tego narzędzia, przy krajobrazach praktycznie nie ma to żadnego znaczenia. Lens correction powoduje rozciągnięcie pixeli i tylko traci się na jakości zdjęcia, z przyzwyczajenia nie zastosowałem tutaj, chociaż właśnie wyprostowanie horyzontu oceanu tego wymagało. Poprawiona wersja już na blogu. Dzięki za uwagę.

Cytat Zamieszczone przez Tomiberyk Zobacz posta
    ... Można prosić trochę wiadomości technicznych *(sprzęt/ filtry/ jaka przysłona etc)?
    Wszystkie zdjęcia są wykonane na D800 + 14-24mm. Filtrów nie stosuje żadnych, jedynie co to w trudnych warunkach tj. zdjęcia pod światło stosuję bracketing. W zaprezentowanych zdjęciach jedynie przy nr.6 musiałem połączyć dwie ekspozycje w PS. Ogólnie stosuję ISO 100, f/11 lub f/14. Ponieważ wszystko jest robione na statywie czas naświetlania nie jest dla mnie aż tak istotny. Jedynie przy zdjęciach wodospadów czy fal morskich staram się zachować czas ok. 1-2 sek, nawet kosztem ISO, ale tak aby widać było ładnie strukturę wody z każdą nitką. Osobiście wolę taki efekt niż długie czasy.

Jeszcze raz proszę o Wasze rady dlaczego odwiedzając własną stronę mam “You are banned” informację.

Domyślnie

przecież działa jako http://gpiechowicz.photography/home/
    bez home na końcu faktycznie wywala banned ale być może dlatego, że domena dziwna, żadne pl com eu czy coś w ten deseń i może gdzieś to się kłóci
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Gratuluję zwycięstwa w fotografii miesiąca: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...73#post3780573
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Dziękuję wszystkim, którzy oddali głos na moją pracę

Jako bonus polecam krótki film o Wyspach Owczych, najlepszy jaki widziałem do tej pory w necie

pzdr
    G

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234