Wszystkie Wasze uwagi czytałem prawie na bieżąco, nareszcie mam kilka chwil i mogę odpowiedzieć zbiorowo
Odnośnie przerysowań 2 i 4 - tam nie było żadnego agresywnego naciągania (minimalna korekta dystorsji i drobne prostowanie, bo zdjęcia były robione z ręki), więc ewentualny domniemany brak pikseli, nieostrość lub przerysowanie, to "zasługa" S10-20... Metoda "pozostawienie górnej części z pionowego kadru" (czyli jedno z zastosowań Tajemniczego Magicznego Sposobu Trzymania Aparatu by bombel) daje takie rezultaty, i może rzeczywiście takie rozciągnięcie nie pasuje do klimatów toskańskich, ale zależało mi na tym aby pokazać te budowle w całej ich okazałości.
Cieszy mnie (przynajmniej częściowy) pozytywny odbiór 5 i 7, miałem w stosunku do nich mieszane odczucia, uważając je za mało wyraziste. Ale jak widzę, i one znalazły swoich amatorów.
W Toskanii można by spędzić miesiąc, a i tak by się ledwo liznęło bogactwa, które ten region oferuje. Próbowałem znaleźć jeszcze jakieś zdjęcia, które warto by było Wam pokazać w tym wątku, ale niestety nie zrobiłem ich za dużo, a te które mam, raczej odstają w dół. Takie uroki wakacyjnego fotografowania "przy okazji"...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami