Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Wszystkie Wasze uwagi czytałem prawie na bieżąco, nareszcie mam kilka chwil i mogę odpowiedzieć zbiorowo

Odnośnie przerysowań 2 i 4 - tam nie było żadnego agresywnego naciągania (minimalna korekta dystorsji i drobne prostowanie, bo zdjęcia były robione z ręki), więc ewentualny domniemany brak pikseli, nieostrość lub przerysowanie, to "zasługa" S10-20... Metoda "pozostawienie górnej części z pionowego kadru" (czyli jedno z zastosowań Tajemniczego Magicznego Sposobu Trzymania Aparatu by bombel) daje takie rezultaty, i może rzeczywiście takie rozciągnięcie nie pasuje do klimatów toskańskich, ale zależało mi na tym aby pokazać te budowle w całej ich okazałości.
    Cieszy mnie (przynajmniej częściowy) pozytywny odbiór 5 i 7, miałem w stosunku do nich mieszane odczucia, uważając je za mało wyraziste. Ale jak widzę, i one znalazły swoich amatorów.

W Toskanii można by spędzić miesiąc, a i tak by się ledwo liznęło bogactwa, które ten region oferuje. Próbowałem znaleźć jeszcze jakieś zdjęcia, które warto by było Wam pokazać w tym wątku, ale niestety nie zrobiłem ich za dużo, a te które mam, raczej odstają w dół. Takie uroki wakacyjnego fotografowania "przy okazji"...

Domyślnie

Cześć. Przyjemnie się na to patrzy, ale nie bez zastrzeżeń o których już wcześniej szanowni koledzy napisali(trochę dziwnie wyglądają proporcje na 4. Jak po mega prostowaniu. Ale ja to chyba na tym punkcie mam jakiegoś świra )Podoba mi się jedynka. Uliczki chętnie zobaczył bym z niebieskim niebem(znaczy się kolor) Szanuję jednak decyzję o obróbce
    pozdrawiam.
    Fuji

Domyślnie

Bardzo fajne, szczególnie 1 mi się podoba.
    Nikony

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12