Hejka! Skąd wziąć oprogramowanie do tabletu Wacom Intuos4 L pod OsX 10.11.6 ? Przypadkowo usunąłem i jestem w ciemnej dupie.... Ktoś przerabiał temat?
Szukaj
Hejka! Skąd wziąć oprogramowanie do tabletu Wacom Intuos4 L pod OsX 10.11.6 ? Przypadkowo usunąłem i jestem w ciemnej dupie.... Ktoś przerabiał temat?
Wszyscy kłamią.
ot, pstrykam: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Najprościej ze strony firmowej http://www.wacom.com/en-us/support/intuos-support
A jakiegoś konkretnego oprogramowania poszukujesz? Sterownik załatwia problem współpracy z systemem i konfiguracji urzadzenia do współpracy z oprogramowaniem firm trzecich.
Cyfry i analogi
Otóż w tym problem, że u mnie nie bardzo. Po przejściu na OSX El Capitan 10.11.6 nie jestem w stanie skorzystać z oprogramowania mojego tabletu intuos4 w preferencjach systemowych. Kliknięcie w ikonkę Tablet Wacom powoduje pojawienie się komunikatu: "BŁAD PREFERENCJI: nie mozna było wczytać panelu peferencji Tablet Wacom". Chciałbym zainstalować oprogramowanie które zostało najprawdopodobniej przypadkowo usunięte, ale nie wiem skąd wziąć soft. Oczywiście zainstalowałem najnowszy sterownik dla OsX 10.11![]()
Wszyscy kłamią.
Po kupnie tableta zarejestrowałam się na stronie Wacoma wpisując download code. Po wejściu na swoje konto powinieneś mieć dostęp do ściągnięcia oprogramowania.
Wszyscy kłamią.
EDIT
Dziękuję za pomoc - już sobie poradziłem. Trzeba było po prostu usunąć resztki poprzedniego sterownika z systemu i zainstalować nowy ze strony producenta. Wszystko chodzi. Dziwne jest tylko, że nigdzie w supporcie nie znalazłem informacji o tym co należy zrobić w takim przypadku jak mój
Można zamykać![]()
Wszyscy kłamią.
Skontaktuj się z nami