Wg mnie w takich warunkach wszystko zależy od tego jakie światło odbijesz od blendy. Jeżeli odbijesz światło z zielonym zafarbem i do tego jeszcze blendą z jakimś kolorem to to co wyjdzie będzie dalekie od naturalnego koloru skóry. Więc albo odbijesz światło prosto ze słońca albo ustawić lampkę tyłem do modelki a blendę kierujemy na modelkę i świecisz światłem odbitym albo jeszcze prościej lampkę na modelkę. Musisz ją tak doświetlić aby nie prześwietlić a z drugiej strony rozbić zielony zafarb. Światło to fala elektromagnetyczna której składowe to RGB. W twoim przypadku najwięcej jest G czyli zielonego i wszystko na co pada takie światło będzie mixem koloru własnego z zielonym. Najprościej jest więc użyć światła którego widmo jest liniowe z równoważnymi składnikami RGB. To tak w dużym skrócie. Jest też sposób taki aby modelkę postawić powiedzmy na granicy światła i cienia czyli nie w pełnym cieniu i ale też nie w słońcu. Wiem że może to zabrzmieć trochę niejasno ale spróbuj sam potrenować i poobserwować jak wygląda takie światło. Powodzenia
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami