Może i było, ale wieki temu teraz są nowsze lepsze wersje
tak więc zachęcam do wypisywania uwag, spostrzeżeń, na którym lepiej sie Wam pracuje, z którego można uzyskać fajniejszy obrazek w B&W / kolor
jak i mnogość przydatnych funkcji.
Szukaj
Może i było, ale wieki temu teraz są nowsze lepsze wersje
tak więc zachęcam do wypisywania uwag, spostrzeżeń, na którym lepiej sie Wam pracuje, z którego można uzyskać fajniejszy obrazek w B&W / kolor
jak i mnogość przydatnych funkcji.
Pozwolę sobie zacytować fragment wypowiedzi kol. 2pompony z innego wątku. Sądzę pasuje tu także.
W pełni zgadzam się z powyższym. Więc na którym programie lepiej się pracuje to indywidualna kwestia.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 05-10-2016 o 08:46
Niestety nie ma jednoznacznej odpowiedzi co jest lepsze, pobierz próbne wersje i sam się przekonasz na czym Tobie lepiej się pracuje.
Ja zatrzymałem się na dość starej wersji LR, wtedy efekty mnie nie zadowalały - pewnie brak umiejętności. Kupiłem okazjonalnie C1, po ciężkim początku przestawienia się na inny interfejs, jestem bardzo zadowolony z efektów.
Inna sprawa, że firma stosuje dość dziwną politykę promocji nowych wersji - wersja 9. Twierdząc, że wszystko to co było w wersji 8 jest kiepskie i słabe - natomiast wersja 9 to już zupełnie inna bajka
Poczekam, aż szał mnie, rzucą jakąś promocję i zrobię upgrade.
Pozdrawiam Mirek
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
To mnie właśnie najbardziej rozśmieszyło - wiecie, bawią się w taką zabawę z pokazywaniem dwóch obrazków obok siebie o wyjątkowo jasnym przekazie: ten po lewej jest przykładem czegoś złego i do bani, ten po prawej jest świetny. Śmieszność wynika z tego, że te obrazki, które mają obrazować tragedię i nędzę obróbkową są z poprzedniej wersji C1.
Chyba podobnie było przy poprzedniej premierze - wtedy ta nowa wersja była super cacy, a ta stara była bee. I jak się okazuje według samych twórców, wystarczyło wypuścić wersję o numerek większą, żeby to co było świetne i wspaniałe okazało się wyjątkowo fatalne i zdziadziałe.Ciekawe jak fatalnie według samych twórców wypadnie obecna wersja 9 jak wypuszczą dziesiątkę.
A co do meritum - czyli tego który program wybrać... Jeśli to forum bajkopisarzy, wypisujcie tony uwag o tych bajecznycj kolorach jednego albo drugiego programu i przewagach jednego nad innym. A jeśli to forum fotograficzne - pokazujcie obrazki, bo jakoś za każdym razem jak słyszę o tym ze jakiś program robi wspaniałe kolory, to potem nikt tych kolorów nei pokazuje, pewnie dlatego, że sam się ich wstydzi.![]()
Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 05-10-2016 o 12:31
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Spoko Don Pomponio
Mówisz i masz, proszę Państwa, jedyna taka zabawa, wchodzi zielone wychodzi czerwone...
Oryginał:
http://i63.tinypic.com/eb7qep.jpg
i podróba w Raw Therapy:
https://s18.postimg.org/hfdrhgynb/KRY_1130.jpg
ze względu na to, że temat mogą czytać dzieci nie wklejam miniatur
![]()
Brawo! Jak będę szukać programu, który poodwraca wszystkie kolory już wiem, gdzie znaleźć.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Ciebie malkontencie nie zadowoli nawet wyrafinowana japońska gejsza...
Poza tym nie myśl, że ja tak na codzień. No coś Ty, co to, to nie!
Zdjęcie pochodzi z zabawy w RAW'ki u Archi'ego 119 edycja, do obejrzenia w dziale Akt.![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek ; 05-10-2016 o 14:53
Bo mnie - jakkolwiek to dziwnie może zabrzmieć w tym kontekście - zachwyciła wyrafinowana japońska trawa.![]()
pozdrawiam bombelkowo
a raczej równo przystrzyżony trawniczek
a tak wracając do tematu w c1 nie macie problemu z czernią ?
Skontaktuj się z nami