Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: NATO Days 2016

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jedne z lepszych zdjęć Ostravy jakie widziałem
    Zwraca uwagę dobrze dobrana obróbka, jakość i przemyślane kadrowanie.
    Najlepsze moim zdaniem:
    - 1 (detale)
    - 4 - super to niebo wyszło z lekkim fioletowym zafarbem ale tutaj pasuje
    - 10 z kołederką
    - 11 za kompletny kadr
    - 15, 2, 3 za moment
    - 8a za symetrię
    Uwagi odnośnie urozmaicenia kadrów przez dodanie pozalotniczych elementów w pełni rozumiem i sam często ubolewam że nie mam takowych - tym niemniej w tym przypadku o ile 5 wygląda nieźle to 8 i 14 juz nie do końca. To zresztą naprawdę jedna z głównych bolączek zdjęć lotniczych jako, że pewnie z 90% ma jako tło chmury ewentualnie lotnisko z zapleczem. Dlatego tak wysoko w hierarchii stoją zdjęcia z Axalp czy Mach Loop...
    Generalnie gratuluję setu - fajnie się ogląda. Poza tym za opanowanie Sigmy też należy się moim zdaniem uznanie. Miałem ją na chwilę w akcji ale ta mocno ciążąca przednia soczewka była dla mnie nie do przejścia. Widac kwestia wprawy.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez krunz ; 11-10-2016 o 09:55

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcia, dla mnie 1 i 8a najlepsze.

Domyślnie

Ja tam bym się chętnie pomęczył z D500
    Generalnie dobra robota!

W zalewie podobnych fotek z imprezy najbardziej wpadła mi w oko fajnie wypatrzona 9-ka. Lubię polować na takie detale. Bardzo mi też robi kołderka na 10-ce. Mocno kontrastowa obróbka ale ... podoba się.

Żeby nie było samego słodzenia. Nie kupuję 5-ki. Absolutnie tu nie pasuje i zaniża średnią. 13-ka dla mnie niestety za "mniętka". Super go pomalowali ale ta fotka niezbyt to pokazuje. 14-ka ze względu na rozmiar to chyba też tylko tak poglądowo.
    8a naprawdę najs ale optycznie jakoś tak leci w bok. Trzeba by pewnie poeksperymentować do którego z nich równać poziom żeby oko tak tego nie czuło. Wzrok odruchowo patrzy w środek więc pewnie do tych trzech w pionie w centrum. Może spróbuj pochylić lekko w lewo?
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Dla mnie zdecydowanie prym tutaj wiodą 4 i 6. Na 3 wyszło fajnie clarity. Natomiast to, do czego mógłbym się doczepić, to np. trochę psująca kadr choinka po prawej na 8. Na 9 rozumiem jak najbardziej koncepcję ale czegoś mi tam brak A 12 bym chyba się pozbył bo takie troszkę za bardzo spotterskie, jak ze startu trochę 13 jest ciekawe, bo niebo dodaje sporo dynamiki zdjęciu ale ciekawe, jak by to wyglądało bardziej skośnie, tak, żeby wiertolot leciał bardziej do prawego górnego rogu.
    D850 + nikkor 500 f/4 vr
    instagram: frogifly

Domyślnie

Dobra robota.
    -----------------
    D90 + D7200 | NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR | N35mm f/1.8G ED | N50mm f/1.8D | SB-700

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12