Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Ania-kolejna próba

A ja ciągle mam dylemat z doborem kolorystyki...
    Może tym razem jest lepiej...

pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Żarówa i do tego balans bieli poszedł w las...
    W oczach wstawiłeś qrviki ?
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

az tak źle...?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Żarówa i do tego balans bieli poszedł w las...
    W oczach wstawiłeś qrviki ?
    Al, to może poświęcił bys chwilę na poprawienie tej fotki, chociaż kolorostycznie, tak jak uważasz że powinna wyglądać?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    A ja ciągle mam dylemat z doborem kolorystyki...
    Może tym razem jest lepiej...

[/CENTER]
    człowieku Ty nie masz problemu z doborem kolorystyki, ale z oświetleniem, kadrowaniem, a przede wszystkim upozowaniem modelki

robisz portret człowieka... wg mnie powinieneś zastanowić się jaki efekt chcesz osiągnąć...

ukazać piękno i wrażliwość
    ukazać moment psychiczny
    wyzyskać walor charakteru
    jakąś konkretną cechę osoby...
    sprawdzić, czy dobrze oświetliłeś...

musisz zastanowić się, który element obrazu kawałek po kawałku jest potrzebny, i jaki efekt ze sobą pociąga:

czy jak przełamujesz plecy w stosunku do lini głowy, tak że głowa wydaje sie stać na jakiejś półce to dobrze, i dlaczego, czy to ściągnięcie głowy i klatki piersiowej jest potrzebne
    czy takie połączenie wzroku o rozszerzonych źrenicach z brakiem mimiki jest celowe, a jeśli tak to jaki był cel?
    czy takie równe jaskrawe oświetlenie całego popiersia, ze wzmocnieniem odsłonietego napiętego karku, ma jakiś powód?

to sa pytania, które wg mnie sobie najpierw powinienes postawić, a nie zastanawiać się, jak to poprawić w komputerze

Domyślnie

Rozumiem, że to wyżej to recepta książkowa na uzyskanie dobrego portretu. To skoro kolega taka ma wiedze na temat jak zrobic dobry i poprawny portret to może kolega się pochwali swoimi zdjęciami. Chętnie zobacze coś dobrego z czego mógłbym czerpac wiedzę.
    pozdrawiam
    Tomek

Bonzo
    Gość

Domyślnie

barracuda nie wiem czy lepiej czy gorzej sam oceń fotka jest na moim serwerze jeżeli trzeba będzie wykasować to nie będzie problemu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    To skoro kolega taka ma wiedze na temat jak zrobic dobry i poprawny portret (...)
    może zamiast się oburzać, przeczytaj post jakubsa jeszcze raz i sprobuj wyciągnąć jakieś wnioski? będziesz widział nad czym się zastanowić zanim następnym razem strzelisz (migawką), tymbardziej że masz czarno na białym wypisane błędy.
    Obróbka obróbką, ale materiał wyjściowy MUSI być dobry
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Uprawnienia umieszczania postów