Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Julka & Aga

Domyślnie Julka & Aga

Wrzucam do oceny z kilka ujęć z sesji rodzinnej, mama z córką. Co myślicie?

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Domyślnie

Nie wiem jak do zdjęć podejść... Jeżeli traktować fotki jako rodzinną pamiątkę z pewnością na tak. Gdyby potraktować jako zdjęcia upubliczniane, to bym się zastanowił. Nie wszystkie do tego się nadają /np. 1, 4, 5, 8, 15/. Ostatnie, mimo iż zdjęcie ciekawe, popsuło kadrowanie - za dużo lewej strony, za mało prawej. Najbardziej podobają się 3, 9, 11. Plus za radość i uśmiech.
    Tutaj jest... podpis

Rycerz
    Gość

Domyślnie

na naszym forum zdjecia dzieci nigdy nie wzbudzały zachwytu. Mielismy dwóch forumowiczów, ktorych zdjecia całkowicie odmienne wzbudzały totalny zachwyt i aplauz. Pierwszego nie ma juz wieki, a miał przerózne dziwne zyciowe i niezyciowe przygody nadajace sie na film sensacyjny.
    Drugi ostatnio tez gdzies sie zagubił moze jeszcze powróci. Kto sie domyśla o kim mowa?

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    na naszym forum zdjecia dzieci nigdy nie wzbudzały zachwytu. Mielismy dwóch forumowiczów, ktorych zdjecia całkowicie odmienne wzbudzały totalny zachwyt i aplauz. Pierwszego nie ma juz wieki, a miał przerózne dziwne zyciowe i niezyciowe przygody nadajace sie na film sensacyjny.
    Drugi ostatnio tez gdzies sie zagubił moze jeszcze powróci. Kto sie domyśla o kim mowa?
    Podobno w wątkach zdjęciowych dyskutujemy o zdjęciach, a nie wypisujemy ci nam ślina na język przynosi? Rozważasz autoupomnienie?

Zdjęcia powyższe stanowią pamiątkę rodzinna i tyle. I w tym świetle za jakiś czas na pewno będzie się je przyjemnie oglądało. Natomiast czy powinny podlegać ocenie na forum?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Podobno w wątkach zdjęciowych dyskutujemy o zdjęciach, a nie wypisujemy ci nam ślina na język przynosi? Rozważasz autoupomnienie?

Zdjęcia powyższe stanowią pamiątkę rodzinna i tyle. I w tym świetle za jakiś czas na pewno będzie się je przyjemnie oglądało. Natomiast czy powinny podlegać ocenie na forum?
    A dlaczego nie? Jesteśmy w dziale "fotografia okolocznościościowa i albumowa" i w tych kategoriach zdjęcia mają być oceniane, postrzegane. Wrzucając foty do oceny liczę na opinie, komentarze co jest dobrze, co źle, co można poprawić (kolory, kadrowanie itp.)? Chodzi o to, aby następnym razem unikać jakiegoś błędu i zrobić to lepiej.
    Jeśli ktoś mówi, że zdjęcia będą fajną pamiątką to się cieszę, bo właśnie w tym celu były robione.
    Ale widać na konstruktywne uwagi, za bardzo nie można tu liczyć

Domyślnie

Liczyć można, tyko chcemy być ostrożni i rozważni. Dla Ciebie te zdjęcia są cenne, rodzinne, pamiątkowe. Ja patrzę tylko na zdjęcia. Napisałem, które się podobają i dlaczego. Wyszły ładnie, ciekawie, warte są pokazania. Za to część fotek jest zbyt prywatna. To znaczy, że nam nic nie mówią. Ot, chociażby 1: szaro, płasko, rączka dziecka dziwnie wyszła, pieluchę widać. Dla Ciebie fajne, dla mnie nie. Spójrz na 4: mamie i dziecku krzywdę robisz. Dla Ciebie to zdjęcie będzie super. Twoja żona, twoje dziecko. Ja widzę tylko panią od tyłu w pomarszczonych spodniach i ogromną pieluchę u małej. Z drugiej strony co chcesz poprawiać np. na 13? Sama radość, słońce, uśmiech i pozytywna energia. MZ wybór zdjęć na poziomie autora nie do końca się powiódł, co spowodowało taką a nie inną reakcję.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Liczyć można, tyko chcemy być ostrożni i rozważni. Dla Ciebie te zdjęcia są cenne, rodzinne, pamiątkowe. Ja patrzę tylko na zdjęcia. Napisałem, które się podobają i dlaczego. Wyszły ładnie, ciekawie, warte są pokazania. Za to część fotek jest zbyt prywatna. To znaczy, że nam nic nie mówią. Ot, chociażby 1: szaro, płasko, rączka dziecka dziwnie wyszła, pieluchę widać. Dla Ciebie fajne, dla mnie nie. Spójrz na 4: mamie i dziecku krzywdę robisz. Dla Ciebie to zdjęcie będzie super. Twoja żona, twoje dziecko. Ja widzę tylko panią od tyłu w pomarszczonych spodniach i ogromną pieluchę u małej. Z drugiej strony co chcesz poprawiać np. na 13? Sama radość, słońce, uśmiech i pozytywna energia. MZ wybór zdjęć na poziomie autora nie do końca się powiódł, co spowodowało taką a nie inną reakcję.
    Zdjęcia robiłem dla przyjaciółki, która nie jest moją żoną ani to dziecko nie jest moje Fotek z sesji w sumie jest 65, tutaj wrzuciłem wybrane z racji ograniczenia ilości jaką można zamieścić rzeczywiście może wybrałem nie do końca te najlepsze

Domyślnie

Bardzo ważna jest selekcja zdjęć i moim zdaniem lepiej jest wrzucić ich mniej a bardziej urozmaicone. Przy ilości 15 zdjęć robi się już trochę nudno kiedy zdjęcia faktycznie nie wyrywają z butów. Osobiście nie wyobrażam sobie wybrać aż 65 zdjęć z podobnej, krótkotrwałej przecież sesji dzieciakowej, ale to pewnie dlatego że nie jestem dobrym fotografem.

Domyślnie

A... to przepraszam, że fotografa w koligacje rodzinne wkręciłem
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

4 do kosza - co chciałeś pokazać tym zdjęciem...? Reszta całkiem pozytywna.