Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Burano

Domyślnie Burano

Kilka ujęć z Wakacyjnej wycieczki po malowniczej włoskiej wyspie Burano. Żałuję, że tak wcześnie opływa ostatni statek i inie mogłem zostać na noc bo to miasto jest genialne do fotografowanie po zachodzie słońca. Żadnego turysty, puste ulice nikt nie włazi w kadr, cisza spokój i piękne widoki.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Z Burano nie mozna wiele zrobic zle. Moim zdaniem za duzo trotuaru na 9. i 14. 13. i 14. malo ostre- nie chcialo sie dzwigac statywu ? Slonce bylo juz o wiele za wysoko. Mimo tych uwag set przyzwoity.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Nie miałem statywu zresztą i tak już nie miałem czasu bo mi autobus odpływał

Domyślnie

tak i nie.
    tak - bo to jest bardzo solidnie zrobiona klasyka turystyczna. starannie (poza 8 i 14) skadrowana, uczciwie przygotowana, oddajaca charakter miejsca
    nie - bo to jest klasyka turystyczna i nie probuje ponad nia wychodzic w szczegolnosci jest to dosc nuzace w takiej serii o tyle, ze caly czas sa ujecia ogolne i nie ma detali/fragmentow, ktore by taki zestaw urozmaicaly...

z tym ze te minusy mnie nie przyslaniaja minusow. no, moglbys troche przebrac i ograniczyc. bylby mocniejszy efekt calosciowo IMHO. w szczegolnosci seria 3 pod rzad "jednakowych" fot z lodka jest killerem takiej prezentacji

Domyślnie

Nie mogę na Burano patrzeć obiektywnie. Jeśli ktoś po tym zabójczym szumie Wenecji, po tych dzikich tłumach turystów przewalających się każdym możliwym mostkiem, mostuniem i mosteczkiem weneckim odwiedzi Burano - dozna olśnienia. To samo, tylko 10 razy lepiej, wolniej, spokojniej, i 100 razy milej. I kawa w normalnych pieniądzach.

Fakt, pałaców z Grand Canale tam nie ma ani monumentów w rodzaju chałupy dożów, ale w sumie to nawet lepiej.

Mnie tam się wszystkie zdjęćia podobały, bo przywołują miłe wspomnienia.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Niesamowite pustki za dnia; kolorystycznie raj dla fotografa, brakuje mi trochę węższych kadrów, w stylu "stare drzwi, framuga i ściana" - niby fotograficzne banały, ale myślę że przełamałyby pewną monotonię tych szerokich ujęć, zwłaszcza że na niektórych, jak już zauważono, dominuje podłoga (9, 14). Z drugiej strony, wymądrzam się a nie wiem co sam bym tam zrobił.
    Widać, że po zmroku miejsce ujawnia jeszcze bardziej swój potencjał.
    Jeśli chodzi o obróbkę, edytowałbym te zdjęcia minimalnie ciemniej.

Domyślnie

Miałem tylko szerokokątną stałkę więc raczej trudno tym robić wąskie kadry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Miałem tylko szerokokątną stałkę więc raczej trudno tym robić wąskie kadry
    1. trudniej, oczywiscie. ale da sie
    2. no to trzeba bylo zabrac cos wezszego

Domyślnie

Ale super miejscówka, super kolory, że też nigdy tam nie byłem.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 28-09-2016 o 16:58
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Mi się podoba, już wiem gdzie jadę w przyszłym roku
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni