Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Uniqa tower

Domyślnie Uniqa tower

Witam
    Prosze o uwagi i komentarze.

1.

2.

3.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez myrele ; 18-09-2016 o 20:15

Domyślnie

Wszystkie jak dla mnie świetne.
    Nikon Fx

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Rewelacja, świetne kolory

Domyślnie

Zdjęcia budzą moje sprzeczne uczucia.

Z jednej strony widzę starania: proste fasady, na 2 i 3 poszukiwanie jakiejś rozsądnej kompozycji uwieńczone sukcesem, dostrzegam starania o kadr, podobają mi się proporcje zdjęć i dostrzegam w tym jakiś zamysł (proporcje bardziej panoramiczne czynią zdjęcie bardziej 'szerokie', choć to tylko złudzenie ) - słowem widzę że jest nieźle. W tych aspektach zdjęćia robią na mnie pozytywne wrażenie i to trzeba zdecydowanie zapisać na plus.

Co równie ważne i istotne, zdjęcia hołdują tej idei - że zdjęcia nocne wcale nie muszą być ciemne. Więcej powiem: nawet nie powinny! Zdjęcia nocne mają pokazać bez cienia wątpliwości, ze jest noc, natomiast mają pokazać miasto w całej krasie oświetlenia: feerii neonów, latarni, oświetlonych okien, odblasków na wodzie, jasnych witryn, itd. I te fotografie usiłuja tak miasto pokazać - co też się chwali.

Moim problemem z tymi obrazkami jest to - że na ścieżce pokazania tych świateł idą za daleko. Kolory są za jaskrawe, zbyt radioaktywne, światła okien za ostre, niebo za fioletowe, światła samochodów zbyt wyżarte... Słowem sprawa poszła w dobrą stronę, tylko - jak dla mnie - za daleko i za agresywnie. Paradoksalnie, zdjęćie nr1, które najmniej mi się podoba ze względu na mało ciekawy kadr, ekspozycję ma chyba najlepiej dobraną.

Z chęcią zobaczę dalsze produkcje, bo widzę, że Autor warsztat ma opanowany, teraz tylko należy dopieścić obrazki obróbką, żeby nie były aż tak bardzo agresywne i myślę, że będzie pełen sukces.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Ciesze sie, ze sie spodobalo i wielkie dzieki za te wszystkie rady Napewno skorzystam.

foksik7
    Gość

Domyślnie

Na mnie największe wrażenie zrobiło właśnie pierwsze. Jakby dwa krzyżujące się mosty, dwie puste nocne drogi. A w tle wydobyte szalone barwy graffiti. Piękne

Drugie natomiast wzbudza mój sprzeciw. Mam wrażenie jakby było za bardzo wymuskane. Barwy nie pasują - jak dla mnie - do zdjęcia nocnego. Można mieć wrażenie, że było wykonywane o świcie.