Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Balcones

Domyślnie Balcones

Nie zawsze jest prosto w architekturze jakby człowiek chciał
    Jakieś uwagi, sugestie ?

Nikon i podróże ...

Domyślnie

Przyjemny południowy motyw, pokazany w odpowiednim dla niego słońcu. Chyba wolałbym, aby górne piętro nie zostało ucięte (przy pokazaniu całego najniższego). Na wstępie napisałeś, że nie jest prosto i nie mogę się teraz od tego oderwać Można by to dopracować, w tego typu zdjęciach jest to relatywnie istotne. No chyba że ta pokazałeś ten dom bez zniekształceń - widziałem już takie przypadki

Domyślnie

No właśnie mam wrażenie że budynek nie dokońca był prosty, zauważ że to nie krzywizny obiektywu, bo balkony miejscami są nierówne.

Wysłane z mojego Monster X5 przy użyciu Tapatalka
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

W przypadku takiej, trochę starszej, architektury z pewnością nie ma co oczekiwać chirurgicznej precyzji przy trzymaniu pionów i poziomów, więc tego na pewno bym się nie czepiał. Boli natomiast ucięcie góry - gdyby było jej trochę więcej, powiedzmy gdybyś zakończył kadr tym dachem, którego cień widać, byłoby idealnie. A tak to ucięte są i drzwi, i białe piony - szkoda. Trochę szerzej, więcej góry, i wyszedłby piękny kwadratowy kadr

Domyślnie

Cenne uwagi z tym obcięciem, chyba na etapie robienia zdjęcia albo o tym nie pomyślałem albo nie mogłem bardziej się cofnąć, już nie pamiętam po 4 latach...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    No właśnie mam wrażenie że budynek nie dokońca był prosty, zauważ że to nie krzywizny obiektywu, bo balkony miejscami są nierówne.
    Dlatego zastrzegłem, że krzywy mógł być dom, a że takie są, to wiadomo klik ...

Uprawnienia umieszczania postów