Czy ma szansę zaistnieć ?
Szukaj
Czy ma szansę zaistnieć ?
Dobre, dobre, dobre!
Na razie dobre, i mając już to na uwadze - teraz trzeba się zastanowić, co zrobić, żeby było bardzo dobre.
Nie dochowałeś możliwie dokładnie symetrii, ale nie wiem w ogóle czy się dało stanąć równo na środku, bo może np. tam było bajorko i nie chciałeś zamoczyć portek, albo płonący znicz, a akurat nie miałeś azbestowych gaci... Zatem skoro sprawę symetrii mamy już pozamiataną, teraz trzeba poszukać sposobu, który uwzględniając ten lekki niedosyt jakoś go spróbuje nei tyle zamaskować, ile uatrakcyjnić. Może kwadrat, może centralny, a może właśnie nie, może kadru nie ruszać, tylko agresywniejszą obróbkę zastosować, np. mocna czarnobiała konwersja...
Głośno myślę, nie mam gotowej recepty - ale zdjęcie wydaje mi się na tyle interesujące, żeby nad nim przysiąść. Oczyma duszy widzę b&w, z czarnym niebem i olśniewająco białymi ścianami - może tak...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
100 % symetrii nie udało się dochować, na środku "coś" było, nie pamiętam co. 10 lat temu wykonując to zdjęcie robiłem aby mieć max % symetrii ...
Nad kwadratem myślałem, ale chciałem też pokazać strukturę budowli.
B&W nie oddało by koloru piaskowca...
Dzięki 2pompony za pochylenie się nad zdjęciem i dodanie opinii...
Może inni tez coś napiszą...
Skontaktuj się z nami