Nie o to chodzi. Patrzyłem na to zdjęcie i patrzyłem i nie mogłem dojść czy mi sie wydaje czy leci. A patrzę niestety chwilowo na smarcie. To, ze leci to niech sobie leci.
Szukaj
Nie o to chodzi. Patrzyłem na to zdjęcie i patrzyłem i nie mogłem dojść czy mi sie wydaje czy leci. A patrzę niestety chwilowo na smarcie. To, ze leci to niech sobie leci.
No ja myślę
To gwoli poznania zasad....
Nie może być ziarna, nie może być szumu, woda ma być jednolita i odchyłka od poziomu poniżej 1 stopnia jest akceptowalna?
Dobrze podsumowałem?
![]()
Nie......![]()
robisz fajne zdjęcia. Natomiast toto jest słabe. A juz w dziale krajobraz jak popatrzymy na zdjecia mórz i oceanów to ocena jest taka jaka jest. Nudno jest.
Tak, chodzi o ten ciemny pasek wzdłuż linii horyzontu. Nad wodą "trochę" czasu spędziłem, ale fakt... polara nie używam. Pewnie nad Thassos to norma. Wygląda to dziwnie. Tak od linijki...
No łomatko... 1 stopień w krajobrazie to o cały stopień za dużo![]()
Nie. Odchyłka od poziomu zawsze jest negatywnie ocenianiaJak się trafi na upierdliwca to nawet 0,1 stopnia będzie wytknięty
Reszta to kwestia smaku i ogólnego wyglądu zdjęcia. Jeśli wygląda "dobrze" (choć to mocno subiektywne) to i szum i i ziarno wadzić nie będzie. Tutaj wadzi
![]()
Aż 20% trawisz? Łooo zazdroszczęJa mam mniejszy próg tolerancji
![]()
Zamieściłbym fotę bez polara gdzie widac dokładnie tak samo, ale internet ledwie zipie.
Napisałem "przynajmniej 80%"
Wybieram kadr nr 2.
Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
Pozdrawiam. M.K.
Skontaktuj się z nami