witam,
od jakiegos czasu zastanawiam sie nad zakupem czegos do makro do mojego D70.
rozgladalem sie za obiektywami ale widze ze rozsadne szkla zaczynaja sie od ~1200PLN
nie dawno jednak mialem okzje porozmawiac z kolega canonowcem i co ciekawe powiedzial mi ze jest bardzo zadowolony z soczewek macro jakie zakupil na allegro za 150PLN... na poczatku myslalem ze chyba chory.. ale po obejzeniu kilku zdjec niestety zmienilem zdanie, faktycznie zdjecia byly ostre. i tutaj zaczely sie moje rozmyslania czy nie kupic wlasnie czegos takiego. zaczalem w zwiazku z tym poszukiwania na allegro, znalazlem takowe soczewki (+1, +2, +4, +10).... ale znalazlem tez np. pierscienie posrednie (3 sztuki nie pamietam dokladnie jakie mm) i jeszcze cos... mieszek do makro dla nikona. i teraz jestem skolowany calkowicieprosze was o porade, sam bardzo zaciekawilem sie mieszkiem z aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=62497850 ale nie mam zadnego doswiadczenia z takimi wynalazkami. czy do tego jeszcze cos potrzeba ?? cena wydaje mi sie atrakcyjna w porownaniu z pierscieniami posrednimi ale nie wiem jak to jest z jakoscia. od razu mowie ze manual mnie nie przeraza bo w koncu to makro..,
i jeszcze jedno pytanie co do soczewek i pierscieni: jakie pierscienei/soczewki zastosowac do 18-70dx zeby uzyskac 1:1?
z gory dzieki za przeczytanie tego wywodu
pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami