aaale moment moment.Kalam, te pierscienie nie przenosza przyslony przy obiektywach G o ile mi sie wydajezadnych stykow nie widze.
Szukaj
aaale moment moment.Kalam, te pierscienie nie przenosza przyslony przy obiektywach G o ile mi sie wydajezadnych stykow nie widze.
a co Ty taki ciekawski?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63052366Zamieszczone przez mad_mark
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62171017
Do tego siakąś 50 na m42
pozdrawiam Krzysiaczek
Często używałem kompletu (3 pierścieni) z obiektywem Helios 1.8/50mm i musze powiedzieć, że brakowało mi czasem AF. Nie wiem jak będzie się spisywał kitowy obiektyw - ciekawy jestem bedzie minimalna odległość szkła od obiektu po założeniu kompletu pierścieni, bo w miom przypadku było to ok. 8 cm - troche mało prawda?
Ostatnio edytowane przez tyrpin ; 08-03-2008 o 15:30
Z8 + Z6III + V16 + N24-120 + T35-150 + N180-600
www.tyrpin.pl
Wszystko się zgadza, ale miało być tanio.Zamieszczone przez tyrpin
pozdrawiam Krzysiaczek
No to nie będzie działać z AF, takie co będą działac są na Alledrogo za ok 500 zł nówki chyba SoligoraZamieszczone przez mihow
www.tyrpin.pl
mihow, wydaje mi sie ze jednak ten raynox jest optymalna propozycja. dziala i pomiar i af...
a co Ty taki ciekawski?
A robił ktoś testy Raynoxa z kitem 18-70mm? Ale te pierścienie są bez dodatkowych szkieł, wiec nie popsuje ten układ właściwości optycznych kita, a z Raynoxem... kto wie jak będzie...Zamieszczone przez mad_mark
www.tyrpin.pl
tyrpin, link do testow znajdziesz wczesniej w tym watku. a co do pierscieni... hmm wydaje mi sie ze mi na poczatek raynox jednak mi wystarczy. do szkiel ktore mam nie bede kupowac pierscieni za 500zl. wole 220 dac za raynoxa a reszte odlozyc na prawdziwe makro na przyszlosc (tamron 90 np.).
a co Ty taki ciekawski?
mad_mark, popieram Twoje podejście. Nie jestem jakimś wyjadaczem makro, żebym inwestował 500zł w szkła dodatkowe do makro. A poza tym - system M42 lub pierscienie to dodatkowy ciężar w torbie i kupa majstrowaniaA tak sobie zapinasz Raynoxa i pstrykasz - podobno na kicie 70-300mm nieźle to wychodzi...
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
Skontaktuj się z nami