Zamieszczone przez mihow
Zasada działania jest dokładnie taka sama jak mieszka. Tylko wygoda uzytkowania nieco mniejsza.Zamieszczone przez mad_mark
Szukaj
Zamieszczone przez mihow
Zasada działania jest dokładnie taka sama jak mieszka. Tylko wygoda uzytkowania nieco mniejsza.Zamieszczone przez mad_mark
pozdrawiam Krzysiaczek
Jakby było ok, to możnaby zamówić kilka(naście) sztuk - byłoby taniej. Cena jest super takiego ustrojstwa![]()
Z8 + Z6III + V16 + N24-120 + T35-150 + N180-600
www.tyrpin.pl
tyrpin, no dokladnie. Kalam, jezeli masz zamiar cos tam kupowac to moze przedstawilbys "kosztorys" takich koleczek?![]()
a co Ty taki ciekawski?
To najtaniej Ci wyjdzie: przejścówka na M42, ruski mieszek (wbrew pozorom dużo lepszy niż ten z linka), pierścień odwrotnego mocowania 49/42 i szkiełko np. Pancolor 50/1,8
W tym układzie zapomnij o pomiarze światła, ale za pomocą tego mieszka też byś go nie miał.
A pierścienie są za tyle:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62550071
Aukcja nie moja. Mają większe możliwości niż orginały![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
Gadzam sie z Szymonem. jedyna mozliwoscia kalibracji jets tu jednka usaweinie liczby pierscieni i tyle. A o to pzryklady fotek z tymi pierscieniemi... ostrzegam to sa moje poczatki z makro i jeszcze mi daleko do dobrych fotek.:
oraz robione zdjecia kotka za pomoca samych czesci reukcyjnych od strony body oraz obiektywu
pozdrawiam
szymony, no ta aukcje tez widzialem... szczerze za ta kase wolalbym poszukac jakiejs sigmy 50 af macro.
a co Ty taki ciekawski?
Drogie te pierścienie. Rozumiem, że one pasują do wszystkich Nikkorów?
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
Masz rację - co do makro i M42 zrobiłem setki (jeśli nie tysiące) zdjęć i stwierdzam, że AF to zaj... sprawa. Dlatego wyzbywam się powoli szkieł spod znaku M42.Zamieszczone przez mad_mark
Z8 + Z6III + V16 + N24-120 + T35-150 + N180-600
www.tyrpin.pl
tyrpin, myślisz, że kupno pierścieni, które proponuje Kalam byłoby dobrym rozwiązaniem? Mówię o tych do obiektywów Nikkor.
A co sądzisz o soczewce Raynox 250 ? To jest bardzo fajne i tanie rozwiązanie...
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
Skontaktuj się z nami