Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

witam
    moj wizjer szedł z HK do Anglii 3 dni zamówiłem w piątek i już mam
    wizjer identyczny jak ten do D50 tylko tym razem dali mi komplet adapterów
    działa jak się należy ładne powiększenie *2 no i ostrzy też elegancko jak by ktoś potrzbował adres dostawcy służe na pm

Domyślnie

wizjer dotarł. JAk na razie nie napiszę jak się sprawdza w bojach bo nie miałem możliwości przetestowania. W każdym razie pierwsze wrażenia bardzo dobre. Po pierwszych, nieudanych próbach podłączenia do puszki "telefon do przyjaciela" okazał się zbawienny - Dzięki Czornyj . udało się podpiąć do aparatu i okazało się to czynnością bardzo prostą. W stosunku do wizjera którego używałem z d70, ten zdecydowanie pewniej trzyma się i sprawia solidniejsze wrażenie. obraz jest bardzo dobry choć wewnątrz da się zauważyć sporo paprochów Jakoś mi to nie przeszkadza... Powiększenie x2 może ułatwić pracę przy manualnym ostrzeniu. Generalnie jak na razie jestem bardzo zadowolony i polecam. Po testach terenowych podzielę się następnymi spostrzeżeniami

Ps. Najwyraźniej komuś nie spodobało sie coś co napisałem w tym wątku i dał temu wyraz wykorzystując opcję reputacji. Zabawne, bo zapomniał się podpisać i napisać czym go uraziłem Ale jeśli udało mu się w ten sposób rozładować negatywne emocje to na zdrowie
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Takie odświeżenie tematu.
    Czy ktoś może natrafił od tamtej pory na “przejściówkę” DR-6 -> D2x/D3 ?
    Ceny DR-5/6 spadły i kształtują się obecnie w okolicach 630 PLN, nasuwa się pytanie: "czy" lub do jakiego stopnia (własne konstrukcje) warto “kombinować” z przejściówkami ?
    Pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Coś takiego produkuje Hoodman. Nie wiem czy dostępne w Polsce. Można też kupić wziernik kątowy Seagull z adapterem do D2X (to samo co D3) http://www.point4u-shop.de/start.php...nkelsucher.php. Wychodzi połowę taniej niż oryginalny Nikonowski.
    A tu troche dyskusji: http://photo.net/bboard/q-and-a-fetch-msg?msg_id=00JTLW
    Ostatnio edytowane przez markB ; 09-01-2008 o 17:20

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów