Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Foto weekend Bieszczady

Witam
    Wybieram się we wrześniu na weekend w Bieszczady i chciałbym trochę tam pofocić jakieś widoki. Czasu mało, więc zależało by mi na takiej miejscówce żeby wszędzie było blisko (da się tak? ). Nigdy nie byłem w Bieszczadach więc nie mam pojęcia gdzie pojechać. Ktoś był i doradzi?

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qufel Zobacz posta
    Witam
    Czasu mało, więc zależało by mi na takiej miejscówce żeby wszędzie było blisko (da się tak? ).
    Tak się chyba nie da, każda miejscówka ma to do siebie że gdzieś jest blisko a gdzie indziej daleko.
    Sprecyzuj co chcesz zobaczyć w Bieszczadach to wtedy będzie łatwiej doradzić, jeśli to mają być połoniny to szukaj miejscówki w na trasie Wetlina - Ustrzyki Górne.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Chciałbym zrobić jakieś górskie panoramy, wschody, zachody, ogólnie mówiąc krajobrazy.

Domyślnie

Najprostsze co przychodzi do głowy to Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej. Masz wtedy klasyk klasyków - wschód z nad Połoniną Caryńską.
    Kolejna myśl, Bacówka Pod Małą Rawką. Wtedy na szczyt musisz podejść, ale łatwym szlakiem.

Oczywiście są tacy, którzy łamią przepisy i nocują na przykład na Tarnicy, ale oczywiście nie proponuje tego .

Panoramy to z Tarnicy, Wielkiej Rawki, Połoniny, Bukowego Berda (wtedy dobrze jest wychodzić z Mucznego, bo sam szlak jest przepiękny), Krzemienia i co bardzo lubię z Halicza z widokiem na Ukrainę.

To tyle z propozycji na weekend. Bieszczady trzeba poczuć będąc tam kilka dni. To są góry nie do zdobywania w jeden dzień, ale do zachwycania się atmosferą.

Domyślnie

Zakotwicz się w Ustrzykach Górnych (lub niedaleko- nawet Pszczeliny).
    Dojeżdżasz do UG w okolicach popołudnia (nie późnego) i idziesz asfaltem do Wołosatego. Stamtąd wychodzisz na Tarnicę i czekasz na zachód słońca, przed zachodem schodzisz na Szeroki Wierch i na nim oglądasz zachód (pięknie Tarnicę oświetla ciepłym światłem). Z Szerokiego schodzisz do UG (zaopatrz się wcześniej w latarkę bo po ciemku można się zgubić w lesie (ciężko szlak znaleźć). Idziesz na szybko kimać aby o 1. w nocy być gotowym w UG. Idziesz na Połoninę Caryńską na wschód słońca. Jak jeszcze będziesz podczas mgły wychodził to coś pięknego. Ładnie się chmury rozwiewają o wschodzie. Oczywiście wtedy nie będziesz miał zdjęć o wschodzie a już po bo przez mgłę widać tylko czerwoną kropkę . Po powrocie (albo nawet za tym samym razem) możesz uderzyć na Chatkę Puchatka.

Wymarzonej pogody i kadrów!

EDIT:
    Jak chcesz to mogę podesłać jakieś zdj z tamtego roku (z tego jeszcze nie mam) na PW. Byłem w październiku na trasie Ustrzyki-Wołosate-Tarnica-Ustrzyki.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<