Chciałem poddać ocenie i krytyce 1 w karierze zdjęcie na czasie dłuższym niż 1/30sKatowice przygotowywujace się do sylwestra z polsatem
Szukaj
Chciałem poddać ocenie i krytyce 1 w karierze zdjęcie na czasie dłuższym niż 1/30sKatowice przygotowywujace się do sylwestra z polsatem
@kurako92 - po pierwsze, to kompresja zjadła to zdjęcie (a może to zbyt wysokie ISO?). Po drugie co jest jego tematem? Lekki oczopląs się wkrada i kompozycja do małej poprawki (lekko w lewo żeby wysoki budynek po lewej był dalej od brzegu kadru, a miecze świetlne przybliżyły się bardziej do mocnego punktu kadru). Po trzecie misz-masz jeśli chodzi o balans bieli - góra fioletowa, dół żółty - wiem - może tak tam jest, ale nie zawsze tak musi być na zdjęciu. Ciężko z tym walczyć, ale się da to wyrównać.
Żebyś sobie nie pomyślał, że wszystko jest źle, to nie: ekspozyzja jest względnie poprawna, bo udało Ci się nie przepalić bilboardów na budynku po lewej i zachować przy tym jakiś detal w ciemnych partiach.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
To i ja coś wrzucę.
Poległem na BB więc czarno-białe.
Dzięki za odpowiedź, dopiero teraz przeczytałem, problem tego zdjęcia jest taki, że chciałem uwiecznić przygotowania spodka w Katowicach do sylwestra, kupiłem aparat w kicie z statywem (jak się okazało że zabawka-jakiś esperanza czy coś) ale wiadomo na Giewont z nim nie pójdę więc myślałem że chociaż zrobi zdjęcia na balkonie, a że mój balkon na 1.3 m balustrade to niestety nie udało się z nad niej zrobić zdjęcia na statywie. Kat jaki jest na zdjęciu jest właśnie powyższym spowodowany bo zdjęcie robione było z ręki na balustradzie.
Dzięki za komentarz.
img027 by Łukasz Lewandowski, on Flickr
Parametry:
Za cholerę nie pamiętam.
50, albo 28MM
Skan epson V370.
Chyba nie, może była nieciekawa.
Raczej zacieśniłbym:
GFX 50S mk II, EOS RP
Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Skontaktuj się z nami