Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Bezlustro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Wizjer to musisz zobaczyć i określić swoje potrzeby.
    Ogólnie świetny aparat.
    Jak upolujesz w dobrej cenie to warto.
    Ale obowiązkowo przedtem musisz na chłodno pomacać.
    Weż też pod uwagę fakt, że odsprzedać starszy model trudno.
    O jakość zdjęć bądź spokojny.
    Dokup jak budżetowo to 27mm.
    Szybkie, małe, uniwersalne szkło. Światłosiła 2,8.
    Źyleta. Warto.
    Będziesz zadowolony.
    Ewentualnie 18-50.
    Świetny zoom.
    Kupiłem x-e1 za 699 i po walce z nikkorami dokupiłem 18-55 za 1100.
    Miał być na jeden wyjazd, ale zostaje u mnie i wygląda na to, ze skutecznie wyprze s5pro!
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Jak lubisz portret, to Fuji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Nie. Trochę przewrotnie - ale jako użytkownik trzech innych wymienionych, na Twoim miejscu brałbym właśnie GX7.
    Cena, możliwości, szkła.
    dokładnie, GX7 nic lepszego nie kupisz za te pieniądze i spełnia wszystkie Twoje wymagania.
    miałem GX7 przesiadłem się na A7r potem znów na Gx7 i znów na A7r
    jakbym raz jeszcze miał szukać m4/3 to brałbym z powrotem Gx7

Domyślnie

Ja zaś pod kątem kolorów, zwłaszcza skóry, wybrałbym stare x-e1. Żałuję, że nowsze Fuji już tego nie mają. Może x-t2, ale to inna półka cenowa.. Żaden inny aparacik, nawet canikony FX nie dawały mi tego ot tak, na dzień dobry, bez grzebania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    Ja zaś pod kątem kolorów, zwłaszcza skóry, wybrałbym stare x-e1.
    Radzę bardziej uważać na kolor zębów

Domyślnie

w x-e1 szybciej wyostrzysz manualnie niż za pomocą jego AF poza tym możliwości/opcje filmowania w fuji zatrzymały się wiele lat temu.
    Zdecydowanie polecam GX7 można nawet zakupić te modele z 5- letnią gwarancją producenta.
    panasonic spełni twoje wymagania i jeszcze doda więcej np funkcja: uchylny ekran czy dotykowym wyborem punktu AF jednocześnie patrząc przez wizjer aparatu.

Domyślnie

Niedawno również borykałem się z wyborem bezlusterkowca - padło właśnie na gx7 i jestem bardzo zadowolony, - dokupiłem przejsciówkę m4/3 -nikon G - z pierścieniem do przysłony i wystrugałem grip z bambusowej deski do krojenia na wzór tego : https://c1.staticflickr.com/3/2827/1...3348c6c6_b.jpg . Stabilizacja w body raczej średnia, ale lepiej coś niż nic poza tym super , dwa kółka nastaw, metalowy korpus, wydajne zasilanie ( 400-500 zdjęć) zamienniki akumulatorów po 30zł nieodbiegające wydajnością, zadowalająca jakość zdjęć i filmów, możliwość wyboru mechanicznej lub elektronicznej migawki..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    w x-e1 szybciej wyostrzysz manualnie niż za pomocą jego AF
    To chyba trafiłem jakiś wadliwy egzemplarz, bo AF działa mi bez zarzutu. Ostatnio robiłem zdjęcia w ciemnawym pomieszczeniu (ISO 3200 f2.8-4 czasy rzędu 1/60-1/100) X-E1 i D600 i ten pierwszy nie pomylił się ani razu, a ten drugi dwa razy Jedyne co wkurza, to wolne odświeżanie wizjera, w przypadku idących osób w takich warunkach mamy duże opóźnienie. Za to przy zdjęciach pod światło daje nam kontrolę nad ekspozycją.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Jak piszesz masz/miałes S5pro. Mógłbyś napisać jak się ma AF s5pro do X-e1? I ogólnie wrażenia po przesiadce, plusy/minusy.
    Będę wdzięczny.
    Na priv masz też wiadomość.

Domyślnie

AF w xe1 nie jest błyskawiczny, ale na pewno nie wolniejszy od MF.. Do akcji to i tak żadne bezlustro raczej się nie nadaje.. Ale na codzień jak najbardziej można polecić.
    Tu masz przykład na af
    https://youtu.be/Y-KNuvulFwY
    https://youtu.be/wMnOuH64n24
    https://youtu.be/7G6s1K4JX2g
    Ostatnio edytowane przez P.R.P. ; 16-08-2016 o 17:31

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni