@notdot: 1,2,3,5 - Sigma 10-20 (starsza), reszta N18-200. Niestety miałem ze sobą tylko te dwa szkła, mój ulubiony N70-300 nie zmieścił się w turystycznym ekwipunku na ten wypad. Zdjęcia zrobione w trakcie zwiedzania, nieplanowane, szczęśliwie miałem ze sobą statyw i polar. Dzięki za miłe słowo.
@SerU: Bardzo dziękuję za spostrzeżenia i wskazówki, większość z nich zgadza się z tym co podskórnie czuję i widziałem także u innych. Faktem jest, że cholernie lubię przerysowanie jakie daje szeroki kąt, może to tani efekt ale często dodaje mocy lub pozwala spojrzeć inaczej na coś, co już znamy. Pewnie u mnie takich kadrów będzie więcej niż "zwyczajowo", ale będę się starał nad tym panować. Zdjęcia detali też mi się podobają, tutaj się nie podjąłem - warunki, czas, brak odpowiedniego szkła... tak, tłumaczą się winni, ale będę miał lekcję na przyszłość
Może faktycznie część zdjęć zbytnio ociepliłem, było już po zachodzie, w cieniu, a chciałem dodać trochę tego toskańskiego kolorytu... przesadziłem?
Ośmielony ciepłym przyjęciem pozwolę sobie dorzucić jeszcze kilka zdjęć, które pierwotnie odrzuciłem aby nie przytłoczyć...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami