Szukaj
A ten obiektyw, to co to za wynalazek ?
N35-80/4.0-5.6, gdzie to takie cosik wynalazłaś ?
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Ok, ok. Rzeczywiście po zwróceniu mi uwagi na tą ciemnie, myślę że można byłoby nad tym popracować, i na pewno spróbuje!![]()
Rozumiemdziękuje za komentarz.
Boże broń nie chce i nie chciałam się bronić, jasne sprawy techniczne to morze wiem o tym. Trudno jak nie teraz to może następnym razem będzie lepiej
Dobrze że chociaż modelka spełniła swoją rolę, niekoniecznie to ona miała być oceniana ale rozumiem że nie idzie jej przeoczyć w końcu to ona gra tu pierwsze skrzypce
Niestety tak jest nie od dziś, i zapewne w tej kwestii za wiele się nie zmieni.
Najważniejsze że jeszcze są Ci którzy spojrzą na to co powinni (przynajmniej kwestii oceny samego zdjęcia jako zdjęcie)![]()
Achh, już zostałam podejrzana. Historia z tym obiektywem jest taka że użyczył mi go mój dobry sąsiad swoją drogą użytkownik tego forum (co najlepsze nie wiem pod jakim nickiem się ukrywa) który jakby nie patrzeć również polecił mi założenie tutaj konta (dzięki niemu kupiłam tutaj nawet aparat którym robiłam to zdjęcie) aczkolwiek wracając do meritum, nie jest to moja własność, dostałam go do przetestowania i spróbowania sobie jak się z nim pracujez tego co dobrze pamiętam a nie chce skłamać jest od wiekowy, podobno jest taki stary jak ja. Więc może dlatego podchodzi pod wynalazek, swoją drogą bardzo fajny obiektyw - i spoko sąsiad
![]()
D610 / s2 pro / 50mm f1.8 / 55-200mm f4-5.6
@kpoczta
To szkło, to ciemnica już trzeba było założyć pięćdziediątkę, choć trudno byłoby się z nią zmieścić w tej małej kuchence.![]()
NIKON
To prawda, mała jak diabli. Pięćdziesiątka aktualnie była u kuriera i dopiero do mnie jechała, równocześnie dostałam do testowania ten obiektyw i próbowałam nowy aparat![]()
Intensywne próby na ponad 1200 strzałów.![]()
NIKON
Oj nie nie nie, teraz wychodzę naprawdę kiepskote tysiąc strzałów nie było moich - 200 owszem
Imho, wzięłaś się za trudny temat. Chyba za trudny jak na początek. Problemy ze światłem i tematem (niedopracowanym). Również konwersja nie jest idealna.
Na początek proponowałbym łatwiejsze tematy i w lepszym oświetleniu.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
ALF, to prawda.. Światło to bardzo ciężki temat jak dla mnie, człowiek uczy się na błędach (przynajmniej mam taką nadzieję).
Temat był niedopracowany i to bardzo, ogólnie sesja była bardzo spontaniczna.. Detale uciekają, zresztą zostało to zauważone. Działamy dalej, dziękuję za komentarz![]()
@kpoczta jak na początki zdjęcia są niezłe, na pewno lepsze niż wielu tutaj od lat fotografówTutaj się czepiają, to koloru, to światła, to kadrów, to że mrówka w gaciach... to że życie jest złe, to że Ty masz taką modelkę a inni nie mają, to że żeś nie z kółeczka adoracyjnego...
argumenty typu to modelka zrobiła robotę na zdjęciu... są bezsensu, bo gdyby sama modelka była bez Ciebie to by to zdjęcie zwyczajnie nie powstało. Wielu pstrykaczy nie stać na taką modelkę, więc tym bardziej nie zrobiliby w połowie tego co Ty
to teraz napiszę w przeciwieństwie do kolegów co mi się podoba, podoba mi się bardzo obróbka w BW na tych zdjęciach, dobrze sobie z tym poradziłaś, podobają mi się kadry, bo nie są sztampowe - takie jakie tu wielu by chciało widzieć, czyt. książkowe, a liczy się to że próbujesz robić inaczej niż w książce to zapisano. Podoba się klimat jaki stworzyłaś, jest bardzo tajemniczy, jest seksownie-subtelnie a zarazem bardzo tajemniczo, dzięki czemu bardzo korci żeby zobaczyć tą modelkę w całości, z taką nutką ciekawości. Potrafiłaś pokazać walory modelki, zarazem utrzymać to w takim tajemniczym seksownym klimacie, seksownym bez wulgaryzmów. Mnie się bardzo podoba to drugie zdjęcie, jak modelka "wałkuje" - potrafi ruszyć męską fantazją, jedno co mi przeszkadza, to na tym zdjęciu to duże czarne zapięcie od stanika, chyba to się zwie hatka od biustonosza?
Moim zdaniem fajnie wykorzystałaś potencjał modelki!
Tak z doświadczenia, jeżeli zdjęcia tu na forum są krytykowane, to znaczy że muszą być dobre i jestem pewien że na innych portalach te zdjęcia te zdjęcia dostaną/dostają plusy- tak to tu wygląda, pewnie modelce też się zdjęcia podobajądruga sprawa, nie pokazuj zdjęć surowych, bo w sumie bezsensu się tłumaczyć i wszystko pokazywać maruderom
pokazuj częściej swoje prace! i nie bierz pod uwagę takiej krytyki, bo robiąc zdjęcia takie idealne jak sobie tutaj wyobrażają byś robiła zdjęcia nudne, takie jak większość ...
![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 12-08-2016 o 23:06
Skontaktuj się z nami