Szukaj
Oj Panie KowalNo kurczaki pieczone! Jak patrzę na te zdjęcia, to wydaje mi się, że mi ktoś monitor wazeliną wysmarował. Najostrzejsze są chyba 8 i 11 - reszta strasznie rozmemłana.
Kadrowo jest OK, akcje na niebie interesujące, no ale ta ostrość... Pokazywałeś tu dużo lepsze fotki![]()
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Popieram to co kolega SerU napisał. Kadry i akcja ciekawa, tylko myślałem że czas do okulisty się wybrać...
D610 | T70-200 2,8 VC USD | T24-70 2,8 VC USD | N85 1,8G
Flickr
Prawda co koledzy wyżej napisali - mocno odszumiałeś? Ja wybieram 2, 4 i 9. Na 11 ten szum dla mnie zbyt oczojebny. 12 jakaś za mało dynamiczna![]()
D850 + nikkor 500 f/4 vr
instagram: frogifly
Dzieki Panowie za komentarze. Wydawalo mi sie ze cos jest nie tak z ostroscia ale uznalem ze oczy przemeczone i moze zle widze![]()
Musze posiedziec nad nimi jeszcze troche i postarac sie poprawic to i owo.
Ogolnie na tych pokazach bawilem sie ''czasem'', panoramowanie i rozktecanie smiglakow to byly moje dwa glowne cele. Jako ze mam cholerny lek przed szumami to staram sie robic na jak najmniejszym ISO no i do tego zmienne swiatlo spowodowalo ze czasem braklo ''szybszej migawki''.
Za tydzien fiesta balonowa w Bristolu, sprobuje (jak bedzie cos szybszego niz balon) bardziej skupic sie na zmianie iso w zaleznosci od swiatla i zobaczymy co wyjdzie.
Doradzicie cos jeszcze, jak wy walczycie z szumami?
Dla porządku spytam: czym Ty zdjęcia robisz i jakie szkło do tego podpinasz, że się tak szumów boisz?![]()
No to szumy rzeczywiście mogą doskwieraćSzczególnie przy 600mm, jak ze światłem kiepsko. Cóż Ci doradzić poza nową puszką i jasnym tele
Sam poza D610 mam D300s i robiłem nim m.in. sport (tenis w hali) i wiem, że powyżej ISO 1600 w ciemnych partiach kadru jest nieciekawie. Pozostaje Ci mozolne odszumianie i zabawa z wyczuciem suwakami w LR.
Heh narazie sie nie zanosi zeby sprzetowo cos sie poprawiloTak jak mowisz.... siedze wlasnie nad RIATem i bawie sie suwaczkami. Wyniki wkrotce. Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami