Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Anna i Łukasz - pierwszy ślub na forum

Witam.
    Chciałbym się podzielić z szanownymi forumowiczami ślubem, który niedawno zrobiłem. Nigdy nie zamieszczałem zdjęć z uwagi na mocną krytykę, ale bez tego nie da się chyba pójść dalej i "mądrzeć". Proszę zatem o komentarze - odnośnie wszystkiego... może prócz samego logo (wiem, że "photography" wyszło z mody już dawno temu).

Młodzi mieszkali ze sobą, stąd niestandardowy splot wydarzeń.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Reszta w kolejnym poście.

- - - - kolejny post - - - - - -

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Na razie tyle, plener niebawem.
    Trochę puszek i szkiełek

Domyślnie

Kadrowanie mnie nei przekonuje (nawet nie chcę się wypowiadać mocniej), ale sam ślubów nie robię, więc pewnie ślubniacy dadzą Ci więcej rad.

Mnie uderza co innego: nei ma śladu radości. Rozumiem, że mieszkając razem młodzi już się nacieszyli sobą a teraz jest szara proza życia, ale zauważ: poza jednym czy dwoma zdjęciami (a i to nei do końca) ludzie są jakby naburmuszeni. Śladu uśmiechu, radosnej ekscytacji, że o zwykłym wdzięku nie wspomnę.

Jakieś smutne to wszystko wyszło i bez wdzięku...
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 28-07-2016 o 15:17
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Racja kolego! Tak wygląda często małżeńske życie zaczynane jak to u mnie powiadają od d... strony...

Domyślnie

Faktycznie kadrowanie słabe, naprawdę żeby ciekawie wykadrować nie trzeba robić aż takich skosów. Druga sprawa UWA przy fotografowaniu ludzi trzeba wiedzieć jak używać, ja rozumiem że było ciasno, ale ludzie tym UWA zostali na maksa zniekształceni, na takie momenty można było użyć innego obiektywu. Z tego wszystkiego podoba mi się 17 - 19. To są zdjęcia w takim moim stylu. I faktycznie jest tak bez emocji ... Ale powodzenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zeberek1 Zobacz posta
    Racja kolego! Tak wygląda często małżeńske życie zaczynane jak to u mnie powiadają od d... strony...
    Zupełnie, ale to zupełnie nie to chciałem powiedzieć. Tak się zdarza nie kiedy życie małżeńskie się zaczyna niezgodnie z tym co się komu wydaje, tylko kiedy sam ślub się robi na pokaz: dla rodziny, sąsiadów, itp. Przy czym nie chcę oceniać czy tak jest w tym wypadku, bo nie mam ku temu podstaw. Widzę po prostu, że jakiś ten ślub jest bez radości.

Znam wiele par kompletnie bez ślubu, po których co dzień widać, że są ze sobą w dobrym związku i darzą się nawzajem miłością, oddaniem i szacunkiem. I ten brak ślubu im nie przeszkadza być ciągle radosnymi parami.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

1, 11, 12, 19, 24 - to są przykłady źle użytego szerokiego kąta. Zwłaszcza na 24 zrobiłeś dużą krzywdę geometrii, zwłaszcza geometrii pana młodego. 2pompony kiedyś zrobił świetny poradnik jak unikać czegoś takiego w architekturze, ale tutaj też znajdzie zastosowanie: http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...997&highlight=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Zupełnie, ale to zupełnie nie to chciałem powiedzieć. Tak się zdarza nie kiedy życie małżeńskie się zaczyna niezgodnie z tym co się komu wydaje, tylko kiedy sam ślub się robi na pokaz: dla rodziny, sąsiadów, itp. Przy czym nie chcę oceniać czy tak jest w tym wypadku, bo nie mam ku temu podstaw. Widzę po prostu, że jakiś ten ślub jest bez radości.

Znam wiele par kompletnie bez ślubu, po których co dzień widać, że są ze sobą w dobrym związku i darzą się nawzajem miłością, oddaniem i szacunkiem. I ten brak ślubu im nie przeszkadza być ciągle radosnymi parami.
    Pemiętaj że czasem są ludziska którzy sa tak przejęci... że po prostu nie da rady

Domyślnie

Jestem zmuszony zgodzić się z krytyką, zaskoczony jestem natomiast źle użytym szerokim kątem. Tzn. w tym sensie, że lubię kłaść aparat na ziemi, bądź trzymać w miarę nisko, wtedy wychodzą rzadziej spotykane kadry i nie zwracałem uwagi na to, iż mogą się pojawić takie opinie, jak Wasze. Dziękuję za poradnik, zapoznam się w najbliższym czasie.
    Nikt się nie wypowiedział nt samej obróbki, czy ogólnie spełnia dzisiejsze standardy?

Poniżej kilka zdjęć z pleneru.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.
    Trochę puszek i szkiełek

Domyślnie

Mi przeszkadza perspektywa. Albo żabia albo ptasia.

Domyślnie

Obróbka jak obróbka. Nikt Ci nie powie czy spełniają jakieś standardy, bo każdy ma inny punkt widzenia i inne standardy, to się ma podobać potencjalnym klientom, którzy na podstawie takich zdjęć wybiorą Cię na swój ślub i to jest najważniejsze. W dodatku weź pod uwagę że to forum nie jest opiniotwórcze pod względem oceniania zdjęć mnie się obróbka podoba, idź w tą stronę, nie ma przesadnych nasladowanych filtrów ze starych filmów, czy efektów rodem z instagrama. Teraz dużo Par Młodych jest świadomych i doceniają właśnie to że jest naturalnie, bez wodorotryskow w kolorach

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni