Szukaj
dziekuje serdecznie za podtrzymnie mnie na duchu tak macie racje nie dl nleniwych ostatno sprzedałem aparacik minolte i powiem że nikon ma nad nia przewge poprostu pod wzgledem ostrosci jest super i szybkosci
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
też jestem tym szczęśliwcem, który kupił ten aparat za mniej niż 1700 zł i to jeszcze w swoim mieścieMam go od końca grudnia. Początkowo nie byłem zadowolony ze zdjęć, szczególnie, że od dawna fotografowałem juz analogami... Wiedziałem, że mam słabe obiektywy, więc przyzwyczaiłem się, że dopóki nie będę miał porządnego obiektywu będę musiał sporo bawić się w PS... Jednak po wielu próbach, wielu plenarach o świcie okazało się, że nawet z tymi obiektywami 28-80G - 70-300G można robić fantastyczne zdjęcia
Przy odpowiedniej wprawie po zrobieniu zdjęcia nie trzeba już niczego poprawiać w PS - jedynie ostrość po zmniejszeniu
Choć przeważnie fotografuję na manualu przekonałem się też do programu AUTO - okazało się, że na tym programie zdjęcia wychodzą bardzo dobrze w większości przypadków. Jest to bardzo przydatne, gdy np. daję komuś do ręki aparat - przełączam na AUTO i jestem pewien, że zdjęcia będą właściwie naświetlone.
Z czystym sumieniem mogę polecić d70s![]()
Ja również dołączam sie do grona zadowolonych. Zdecydowanie polecam pracę w rawach.
Jedyne co chciałbym zmienić w tej puszce to wizjer. I zeby uciąc wszelkie wywody na temat rzekomo dużych szumów w D70, proponuję wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=4957&page=2
D700, D610 IRIX 15mm, sigma 24/1,4 art, NIKKOR AI 35mm T28-75/2,8, 50/1.8G, 85/1.8D, TAmron 70-300 IS SB900
Nic dodać nic ująć. Jestem kolejnym szczęśliwcem. Co prawda nie jest tak pancerny jak stare dobre analogi, (zwłaszca manualne) ale też daje radę. Uszkodziłem to i owo w D70s, ale przyznam szczerze, że mocno docieram mój sprzęt w terenie, a poza tym kupiłem używany, więć nie mam pretensji.
Nie będę orginalny, ale naprawdę bardzo polecam, zwłaszcza za te pieniądze.
A szumy są piękne!!! Równe czarne ziarno (nie jak w Canonach kolorowa pstrokacizna).
Jak się trochę postarasz dają fajne efekty wysokoczułego filmu. Naprawde można poszaleć.
Pozdrawiam i obyś miał wiele radości z focenia
ja dla odmiany znalazłem jeden poważny mankament. Synchronizacja z lampą 1/500 s - wbudowaną i dodatkową. Czasem drażni mnie też ta lampka od pomiaru. Poza tym aparacik jest świetny.
NIKON...
Świetny! świetny!A jak komu nie pasują tematyczne to zawsze można ustwić na P i też jest pięknie!![]()
D300s,T17-50,SB-800
I ja przyłączam sie do wypowiedzi poprzedników chwaląc ten aparacik za dobra baterie ,świetny af , ergonomie. Jak zarazie wszystko ok, pozdr
e tam kolory ma jakieś nie takie i trudno to w rawach zrobić jak należy, no i w ogóle to stara juz konstrukcja. No ale cóż w tych pieniądzach i takim wykonaniu to dłuugo nie ma nic lepszego.
Skontaktuj się z nami