Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Ania

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Sokolnik, nie pękaj. Co prawda teraz nei zdobyłeś +10 do szacunu na dzielni, ale masz większą szansę zdobyć dwa razy tyle następnym razem, jeśli tylko z całej sytuacji wyciągniesz parę wniosków.

Nie ma się czego wstydzić - nauka kadrowania to nie jest to, z czym się człowiek rodzi i każdy tutaj przez to przechodził; jedni wcześniej, inni później, a jak się widzi zdjęcia jeszcze innych, to widać jasno, że to dopiero daleko przed nimi. Nie przejmuj się tym co mówią, tylko po prostu zaweźmij się w sobie, popracuj nad kadrem i niemal w każdej miejscówce zrobisz porządne, albo wręcz dobre zdjęćia. Czego życzę!
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 27-07-2016 o 14:36
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Fakt faktem modelka miała okropne usposobienie itp że chciałem ochotę uciec z sesji hehe i tylko myślałem o końcu

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

walczę dalej, lepiej ?

11

12

13

14

Domyślnie

Sokolniku, jeżeli idzie o mnie to ja bym nie próbował na siłę ratować zdjęć, na których np. modelce wychodzą drzewa z głowy (np na 13 modelka wygląda z tym drzewem jakby miała potężną koronę ). Wolałbym namówić tę modelkę na kolejną sesję ale w znacznie ciekawszym otoczeniu bo to z zaprezentowanych tutaj zdjęć jest delikatnie mówiąc nieciekawe. Choć porównując kadry i obróbkę pierwszych zdjęć z ostatnimi to jest lepiej pomimo tego, że Twoja obróbka mi kompletnie nie podchodzi (czyt. nie moje bajka).
    Nikon

Domyślnie

Na 11 zwróć też uwagę na to co się dzieje z łokciem, chyba by należało wyrównać kolorystycznie. Tak poza tym ta 11 wygląda o niebo lepiej
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Ja przeciwnie niż koledzy powyżej potraktowałbym tą sesję jako historię do przemyśleń, obróbkową wprawkę i materiał do nauki jak zrobić, żeby poprawić, a nie zepsuć. I w tym kontekście można coś z tych zdjęć próbować wyciągnąć pomimo drzew i okolicy...

Sokolnik - naprawdę nie wiem, czemu upierasz się, żeby w trakcie obróbki podnosić kontrast. Moim zdaniem to akurat nie służy dobrze. Cały czas mam wrażenie, że starasz się jakoś 'uagresywnić' te zdjęćia w imię jakiejś ideologii, że obróbka musi być widoczna, bo innych zdjęć - jak sam twierdzisz - ludzie nie pokazują. Ale dowalając kontrastu i 'agresji' cały czas idziesz w tym kierunku co pierwsza seria, tylko w mniejszym lub deczko innym stopniu.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cóż... przesłałem swoje wersje ale nie podpasowały - chyba właśnie dlatego że nie miały dowalonego na siłę kontrastu
    Sokolnik, rozumiem że masz jakieś własne spojrzenie i to sie chwali, ale naprawdę wyrastające drzewo z głowy nie jest dobre.
    Takie dobijanie kontrastem źle , bardzo źle odbiło się na nogach dziewczyny w tym ostatnim zdjęciu - toż to prawie walking dead
    12 jest nadal dziwnie skadrowana
    a zaczyna sie powoli bronić 11
    Nie wiem dlaczego tak kurczowo trzymasz sie centralnego kadru, który w tym wypadku naprawdę nie pomaga zdjęciom

Domyślnie

aż mnie korci żeby przy 11 pogrzebać po swojemu (może by przy 12 też)
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Akurat kontrast jest obniżony do -15 -20 koledzy nie ratuje zdjęć. Tylko poprawiam materiał celem nauki korzystam z rad

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Akurat kontrast jest obniżony do -15 -20 koledzy
    Sokolnik, nie osłabiaj mnie, bardzo Cię proszę... To, że wajhę od kontrastu być może masz obniżoną o 20%, ale w wyniku innych manipulacji dowaliłeś czerni, podciągnąłeś jasne i innymi manipulacjami dowaliłeś kontrastu o 40% na plus - więc per saldo zdjęcie jest bardziej kontrastowe niż surowe. Porównaj sobie te dwie twarze (1 - nieobrobiona, 2 - ta z drugiej serii). Przecież to widać gołym okiem, nie ...

1.

2.

Chłopie, takie rzeczy trzeba widzieć!

Pod czym obrabiasz te zdjęćia? Jak pod LRem, co jakiś czas w module Develop uderz sobie klawisz \ - pokaże Ci pierwotny wygląd, będziesz miał porównanie stanu aktualnego z pierwotnym - żebyś nawet sobie samemu nie wciskał kitu, że kontrastu jest mniej, jak gołym okiem widać, że zrobiło się go więcej.
    pozdrawiam bombelkowo

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni